Mini-expositie ‘keramiek per seizoen’ door bewoners De Horst › Treant Zorggroep

Mini-expositie ‘keramiek per seizoen’ door bewoners De Horst

Geplaatst op: 1 juli 2018

Voor tien bewoners die wonen in Treant-locatie De Horst in Emmen komt een droom uit: je eigen kunst laten zien aan publiek. Bewoners en vrijwilligers startten in oktober vorig jaar al met de eerste voorbereidingen voor hun eigen mini-expositie. Wekelijks werkten zij samen aan handgemaakte kunstwerken van keramiek om vandaag hun expositie bij Mick'sart in Emmen te kunnen openen.

‘Hartstikke gaaf om onze eigen kunstwerken te kunnen laten zien op een echte expositie. Ik heb gewerkt aan de iglo en de tulpen’, vertelt bewoonster Gre Smit trots. De handgemaakte kunstwerken zijn geïnspireerd op natuurafbeeldingen en gesprekken die bewoners met elkaar voerden over de vier verschillende seizoenen. Voor het maken van de kunstwerken is uitgegaan van wat bewoners zelf kunnen. Bewoonster Anja Mink kan niet zien, maar vindt het heerlijk om de klei in haar handen te voelen en hiermee te boetseren. Een andere bewoner werkt met één hand en kiest de juiste kleuren voor de kunstwerken en helpt glazuren. ‘De mini-expositie is teamwork’, vertelt activiteitenbegeleider Simone Vos enthousiast.

Bewoonster Gre Smit en vrijwilliger Annemarieke Noordam bekijken de kunstwerken
Bewoonster Gre Smit en vrijwilliger Annemarieke Noordam bekijken de kunstwerken
Bewoonster Anja Mink en moeder Tinie tijdens de opening van de expositie
Bewoonster Anja Mink en moeder Tinie tijdens de opening van de expositie
Aanwezige bewoners, familieleden en vrijwilligers
Aanwezige bewoners, familieleden en vrijwilligers

De gemaakte kunstwerken worden tentoongesteld in een vitrinekast met vier verdiepingen: voor elk seizoen een eigen verdieping met kunst. De kunstwerken zijn niet alleen te bekijken, maar zijn ook te koop. Tot 16 juli zijn de kunstwerken dagelijks van 10.00 – 17.00 uur te bewonderen bij Mick’sart aan de Hoofdstraat 20 in Het Rensenpark in Emmen. Op zondag bent u van 13.00 tot 17.00 uur welkom.

Gerelateerde locaties