Meer ruimte en comfort voor bewoners Veltman › Treant Zorggroep

Meer ruimte en comfort voor bewoners Veltman

Geplaatst op: 10 januari 2018

Bewoners van Treant-locatie Veltman in Weiteveen krijgen meer ruimte en comfort. De afgelopen 8 maanden zijn hiervoor zijn er in en rondom Veltman veel aanpassingen gedaan. Vandaag namen naasten, omwonenden en bezoekers een kijkje in de eerste vernieuwde kamers van Veltman en de aanbouw waar 20 bewoners al sinds oktober wonen. Twee bewoners onthulden samen met voorzitter Carla van de Wiel nieuwe namen voor de vernieuwde afdelingen. Naar verwachting is de gehele renovatie in september 2018 gereed.

“Hiermee gaat een lang gekoesterde wens in vervulling”, aldus Carla van de Wiel, voorzitter van Treant Zorggroep. “Deze renovatie was echt nodig. Kamers zijn te klein en sanitaire voorzieningen moesten met meerdere bewoners gedeeld worden. We zorgen voor meer ruimte, comfort en privacy om onze bewoners in de toekomst nog betere zorg te bieden”.

Aan de achterkant van Veltman is een stuk bijgebouwd. In de nieuwe aanbouw die de naam ‘Boekweit’ draagt, wonen sinds oktober twintig bewoners die zich al helemaal thuis voelen: “Mijn kamer is erg groot. Ik heb genoeg ruimte voor mijn nieuwe bed en voor mijn stoel. De huiskamers hebben een keuken en nieuwe televisie en meubels. Nooit gedacht dat ik op een mooie plek als deze zou kunnen wonen”, aldus één van de trotse bewoners. De andere 42 kamers worden de komende maanden op soortgelijke wijze aangepast.

Bewoners en bestuursvoorzitter Carla van de Wiel onthullen nieuwe naam afdeling
Bewoners en bestuursvoorzitter Carla van de Wiel onthullen nieuwe naam afdeling
Onthulling naam nieuwe aanbouw
Onthulling naam nieuwe aanbouw
Bewoners en Carla van de Wiel bekijken nieuwe kamers
Bewoners en Carla van de Wiel bekijken nieuwe kamers
Kijkje in de nieuwe woonkamer
Kijkje in de nieuwe woonkamer
Nieuwe woonkamer
Nieuwe woonkamer
Nieuwe zit- en slaapkamer Veltman
Nieuwe zit- en slaapkamer Veltman
Sanitair Veltman
Sanitair Veltman

Passende leefomgeving

Met de renovatie en verbouw zorgt Treant voor een passende leefomgeving waarbij woonplek, afdeling, dagbesteding, zorg, behandeling en begeleiding zijn afgestemd op de behoeften van bewoners. We bieden de plek en zorg om het mogelijk te maken dat bewoners hun eigen leven kunnen leven. Bij vernieuwde afdelingen horen nieuwe namen. Dit zijn de namen van de nieuwe afdelingen:

Veenmos, rood, afdeling 1-2                                                      
Struikheide, paars, afdeling 3-4
Boekweit, wit, afdeling 5-6-7
Herfsthooi, geel, afdeling 8-9

Over Veltman

Veltman, onderdeel van Treant Zorggroep, is een beschermde woonvorm voor mensen die met psychiatrische, maatschappelijke problemen en/of een verstandelijke beperking en niet-aangeboren hersenletsel. Ook mensen met de ziekte van Korsakov wonen in Veltman.

Gerelateerde locaties