Meer ruimte en comfort voor bewoners Veltman › Treant Zorggroep

Meer ruimte en comfort voor bewoners Veltman

Geplaatst op: 7 juni 2017

De bewoners van Veltman, een beschermde woonvorm voor mensen met psychiatrische, maatschappelijke en sociale problemen, krijgen meer ruimte en comfort. Vandaag werd met een graafmachine symbolisch de eerste schop in de grond gezet voor de verbouwing en renovatie van de locatie van Treant Zorggroep.

“Hiermee gaat een lang gekoesterde wens in vervulling”, aldus Carla van de Wiel, bestuursvoorzitter a.i. van Treant Zorggroep. “Deze renovatie is echt nodig, een aantal appartementen is te klein en sanitaire voorzieningen moeten nu nog gedeeld worden. Met de renovatie en verbouw zorgen we voor meer ruimte, comfort en privacy. Zo kunnen we onze bewoners in de toekomst nog betere zorg bieden”.

Passende leefomgeving

Met de renovatie en verbouw zorgt Treant ook voor een passende leefomgeving waarbij huisvesting, dagbesteding, zorg, behandeling en begeleiding op de behoeften van de bewoners zijn afgestemd. Dat zorgt voor meer tevredenheid, betere contacten met medebewoners en een betere kwaliteit van leven voor bewoners.

Vooruitzicht

In de komende anderhalf jaar wordt de renovatie en verbouw van Veltman gerealiseerd. De renovatie wordt uitgevoerd door bouwbedrijf Buursema en installatiebedrijf Niemeijer. De verbouw doet bouwbedrijf De Groot Vroomshoop. Om in de toekomst plaats te blijven bieden aan 92 bewoners, wordt er aan de achterkant van Veltman een stuk bijgebouwd. In dit nieuwe gedeelte kunnen twintig mensen wonen. De renovatie vindt plaats binnen de bestaande muren van Veltman. Als alles volgens planning verloopt, verhuizen de eerste bewoners in augustus 2017 naar hun nieuwe appartementen. De laatste bewoners betrekken hun nieuwe appartementen in september 2018.

Gerelateerde locaties