Meer comfort en privacy voor kankerpatiënten › Treant Zorggroep

Meer comfort en privacy voor kankerpatiënten

Geplaatst op: 26 juni 2018

Meer comfort en privacy voor patiënten die behandeld worden voor kanker, op een afdeling die daarvoor specifiek is toegerust. Dat is het resultaat van de verbouwing van afdeling Zuid 3 op ziekenhuislocatie Scheper in Emmen.

Op Zuid 3 zijn nu zowel de oncologische verpleegafdeling, de dagbehandeling oncologie als ook twee palliatieve eenpersoonskamers gesitueerd. Hierdoor is alle expertise voor een goede verpleegkundige en medische behandeling geconcentreerd. Dit komt de kwaliteit van de patiëntenzorg ten goede. Met de verbouwing is de dagbehandelingsafdeling ook verhuisd van de begane grond naar de derde etage.

Op de dagbehandeling oncologie krijgen patiënten chemotherapie als onderdeel van hun behandeling tegen kanker. Een dergelijke (infuus)kuur duurt vaak een aantal uren, waardoor de patiënt lang moet zitten. Een comfortabele stoel in een eigen te creëren ‘hoekje’ is dan zeer welkom. Door de inrichting is dus rekening gehouden met de privacy van de patiënten. Ook de wachtruimtes zijn vriendelijker en minder klinisch.

Op de nieuwe kamer, die is ingericht volgens de nieuwste eisen, kunnen 10 patiënten tegelijkertijd worden behandeld. Doordat de behandelkamer op dezelfde etage ligt als de kliniek, kunnen patiënten ook op hun eigen kamer de chemokuren krijgen. Dat was in de oude situatie niet mogelijk.

Donatie Roparun
De twee nieuwe palliatieve kamers zijn onderdeel van de verpleegafdeling. Hier kunnen ernstig zieke, terminale patiënten worden verpleegd in aanwezigheid van hun familie. Beide eenpersoonskamers hebben een eigen douche en toilet, een zitje en een slaapbank.

Dankzij een genereuze donatie van 20.000 euro van de stichting Roparun, zijn de kamers huiselijk ingericht, waardoor het klinische ziekenhuis wat meer op afstand kan blijven.

Gerelateerde behandelingen

Gerelateerde specialismen