Mantelzorgers in het zonnetje bij Treant › Treant Zorggroep

Mantelzorgers in het zonnetje bij Treant

Geplaatst op: 11 november 2018

Mantelzorgers zorgen vaak voor een direct naaste en daarom vinden ze die zorg niet meer dan vanzelfsprekend. Maar dat is het natuurlijk niet. Afgelopen weekend was het de Dag van de Mantelzorg en ook op locaties van Treant werden ze in het zonnetje gezet. Een overzicht van alle activiteiten afgelopen dagen.

Op locatie Holtingerhof werden ruim 30 mantelzorgers in de watten gelegd door een kapper, nagelstylist, mode- en kleuradviseur en gingen mantelzorgers op de foto tijdens een mini- shoot. Voor de mannelijke mantelzorgers was er een heuse mannenkapper (barbier) barbier aanwezig. Haren knippen, baarden en snorren trimmen of een kaalgeschoren gezicht: het kon allemaal vandaag. De dag werd afgesloten met een stampottenproeverij. 'Ik heb ontzettend genoten deze middag', vertelt een enthousiaste mantelzorger.

Informatieavond voor mantelzorgers over dementie (Het Ellertsveld, Schoonoord)

Er was grote belangstelling voor de lezing over dementie. Meer dan zestig mantelzorgers kwamen naar Het Ellertsveld. De avond was georganiseerd door Maatschappelijk Welzijn Coevorden, Alzheimercafé Coevorden en Treant. ‘Er was veel behoefte aan meer informatie en handvatten over hoe om te gaan met deze ziekte’, aldus Jan Broekema van Maatschappelijk Welzijn Coevorden (MWC).

Maaltijd en creatieve workshops voor mantelzorgers (Holdert, Emmen)

Mantelzorgers die zich altijd  inzetten voor de bewoners en cliënten van Holdert kregen een maaltijd aangeboden en konden een creatieve workshop volgen. ‘Het was leuk om met elkaar in gesprek te gaan en tussendoor lekker creatief bezig te zijn’, vertelt één van de mantelzorgers. De dag werd afgesloten met een hapje en drankje.


Wandeling, workshops en buffet voor mantelzorgers (Tonckenshuys, Zuidwolde)

De Wolden heeft veel waardering voor het werk van mantelzorgers. Uit waardering voor al het werk werden alle mantelzorgers in de gemeente De Wolden in het zonnetje gezet. Er werd gewandeld, mantelzorgers konden meedoen aan diverse workshops zoals onder andere sieraden maken, bloemschikken en leren keramieken. De dag werd afgesloten met een buffet.

Winterbazaar (De Paasbergen, Odoorn)

In Odoorn konden mensen de gezellige winterbazaar bezoeken. Behalve spelletje kon men meedoen aan een verloting, spelletjes spelen, cadeautjes kopen en genieten van een muzikale bijdrage van zangeres Willeke.

Mantelzorgcafé

De Paasbergen meldde op deze speciale dag dat ze voortaan structureel aandacht willen geven aan de mantelzorger en wel via een Mantelzorgcafé. De eerste keer is op 28 november. Het café biedt mantelzorgers praktische tips en een luisterend oor. Tijdens de eerste editie staat het thema ‘notariële zaken’ centraal. Houd de website in de gaten voor meer informatie.