Loopclinics voor (ex)kankerpatiënten winnaar sportverkiezing 2014 › Treant Zorggroep

Loopclinics voor (ex)kankerpatiënten winnaar sportverkiezing 2014

Geplaatst op: 2 februari 2015

Het project ‘Loopclinics voor (ex)kankerpatiënten’ is met trots en overtuiging gekozen tot Sportvereniging 2014 van de gemeente Emmen.

Het project is een initiatief van oncologisch verpleegkundige Mieke Kuilder en fysiotherapeut Jeroen Broekhoff en is ontstaan vanuit de stichting Rietplasloop. Samen met ziekenhuislocatie Scheper, onderdeel van Treant Zorggroep, en atletiekclub De Sperwers verzorgt de stichting Rietplasloop hardloopclinics voor (ex)kankerpatiënten als voorbereiding op de Rietplasloop in Emmen. Het is bedoeld om (ex)kankerpatiënten aan te sporen om te bewegen. Met als ultieme uitdaging: meedoen aan de Rietplasloop, die elk jaar in mei plaatsvindt.

Lies van Urk Stimuleringsprijs
De clinic is dit jaar voor de derde keer gehouden. Tijdens de trainingen worden de deelnemers ondersteund, gemotiveerd en begeleid door professionals, die dit als vrijwilligers hebben opgepakt. Als blijk van waardering ontving dit project het afgelopen jaar de Lies van Urk Stimuleringsprijs Emancipatie. De jury is enthousiast over de manier waarop de vele vrijwilligers van dit initiatief mensen stimuleren om goed bezig te zijn. Daarbij zetten de vrijwilligers zich met hart en ziel in.

Aanmelden
Binnenkort starten de clinics voor de Rietplasloop op 10 mei, met zowel een beginnersgroep als een gevorderdengroep. De clinics in Emmen zijn vanaf 26 februari elke donderdagavond om 18.30 uur, locatie: atletiekbaan van de Sperwers. Aanmelden kan via m.kuilder@sze.nl of telefoonnummer 0591 69 13 74. In Hoogeveen zijn de clinics inmiddels begonnen, daar trainen de deelnemers voor de Cascaderun in april. De organisatoren willen de clinics in de toekomst structureel en op meerdere locaties aanbieden.