Loopclinics Rietplasloop voor (ex)kankerpatiënten › Treant Zorggroep

Loopclinics Rietplasloop voor (ex)kankerpatiënten

Geplaatst op: 27 januari 2014

Samen met het Scheper Ziekenhuis en atletiekclub De Sperwers verzorgt de stichting Rietplasloop voor de derde achtereenvolgende maal hardloopclinics voor (ex-)kankerpatiënten als voorbereiding op de Rietplasloop in Emmen. Deze vindt plaats op zondag 11 mei.

De clinics starten op 27 februari. De aspirant-lopers worden begeleid door looptrainers die ervaring hebben met de doelgroep, en de fysiotherapeut en de verpleegkundig specialist oncologie van het Scheper Ziekenhuis (beide zeer ervaren lopers). Er is plaats voor twintig deelnemers.

De deelnemers van de afgelopen jaren zijn erg positief over deze sportmogelijkheid. Ze leveren de lopers een goede conditie op, naast contacten met lotgenoten, een toename van het zelfvertrouwen in eigen kunnen en veel gezelligheid. De ervaring heeft geleerd dat een aantal vrouwen inmiddels lid zijn geworden van een loopgroep; een stap die ze voor de looptraining niet hadden durven nemen.

Criteria voor deelname
Voor deelname aan de hardloopclinics moet de conditie van de loper zodanig zijn dat hij/zij in redelijke mate kan bewegen/hardlopen en aan een groepstraining kan deelnemen. Leeftijd of welke vorm van kanker is niet van belang. De clinics zijn geschikt als de (aspirant-)loper een vorm van kanker heeft (gehad) en de primaire behandelingen heeft afgerond in de afgelopen vijf jaar. De clinics zijn niet geschikt als de loper ernstige lichamelijke risico’s heeft door kanker of een andere ziekte of medicatie. Hetzelfde geldt als er sprake is van beperkende bijwerkingen.

Meer informatie: www.rietplasloop.nl.