Longpunt Oost-Groningen: Goede voeding, juist met een longziekte! › Treant Zorggroep

Longpunt Oost-Groningen: Goede voeding, juist met een longziekte!

Geplaatst op: 5 april 2019

Op donderdag 18 april is er weer een bijeenkomst van Longpunt Oost-Groningen. Het onderwerp van deze avond is: ‘Goede voeding, juist met een longziekte!’ Anneke van de Berg, diëtist van Treant Zorggroep gaat u veel vertellen over voeding in relatie tot longproblemen. Er is alle ruimte om vragen te stellen aan de zorgverleners.

Wie een longziekte heeft, krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen?

Longpunt: plek om ervaringen te delen

Voor een antwoord op al deze vragen is er het Longpunt, een initiatief van het Longfonds in samenwerking met Treant Zorggroep, het OZG en Zorggroep Meander. Zes keer per jaar zijn er themamiddagen in Oost-Groningen op de locaties Veendam, Winschoten en Stadskanaal. Patiënten en hun partners en zorgverleners krijgen actuele informatie en praktische tips. Afwisselend houden onder meer (long)artsen, fysiotherapeuten, psychologen en maatschappelijk werkers er een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen.

Deelnemen?

Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt. Voor meer informatie mailt u met ellybeens@longfonds.nl. Zie ook www.groningen.longfonds.nl. Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken; veel longpatiënten hebben daar last van.

Locatie

U bent donderdag 18 april van harte welkom bij Longpunt op ziekenhuislocatie Refaja (Zwartsenbergzaal), om 19.00 uur.

Gerelateerde specialismen