Longpunt Emmen: Werking van de longen en wat er mis gaat bij de verschillende longaandoeningen › Treant Zorggroep

Longpunt Emmen: Werking van de longen en wat er mis gaat bij de verschillende longaandoeningen

Geplaatst op: 28 augustus 2018

Donderdag 6 september gaat het bij Longpunt Emmen - een initiatief van het Longfonds - over de werking van de longen en wat er mis gaat bij de verschillende longaandoeningen. Treant-longarts dr. M.J. de Ruiter geeft samen met longverpleegkundige Rianne Kroeze een uitgebreide uitleg in ‘t Wapen van Emmen, Schimmerweg 1 Emmen om 14.00 uur. Er is alle gelegenheid om met de longverpleegkundige en de longarts in gesprek te gaan en ervaringen uit te wisselen. Iedereen is van harte welkom!

Wie een longziekte heeft krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen?

Ervaringen
Voor een antwoord op al deze vragen is er het Longpunt. Een initiatief van het Longfonds (voorheen Astma Fonds) in samenwerking met Treant Zorggroep en ICARE thuiszorg. Iedere maand zijn er themamiddagen waarop patiënten en hun partners actuele informatie en praktische tips krijgen. Afwisselend houden artsen, fysiotherapeuten, psychologen, maatschappelijk werkers e.d. er een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen.

Gratis deelname
Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt. Voor meer informatie kunt bellen met Henk Heuvelink tel. (052) 8371821. Zie ook www.drenthe.longfonds.nl. Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.

Gerelateerde specialismen