Longpunt Emmen: Polyfarmacie, het gebruik van meerdere medicijnen › Treant Zorggroep

Longpunt Emmen: Polyfarmacie, het gebruik van meerdere medicijnen

Geplaatst op: 23 augustus 2019

Op donderdag 5 september is er weer een bijeenkomst van Longpunt Emmen. Het onderwerp is deze keer: ‘Polyfarmacie, het gebruik van meerdere medicijnen oftewel welke invloed hebben meerdere medicijnen op elkaar. Lucie van Delden en Adrie Bruinsma, apothekers bij Apotheek Angelslo vertellen hierover.  Er is alle gelegenheid om met  de longverpleegkundige en de sprekers in gesprek te gaan en samen ervaringen uit te wisselen. U bent van harte welkom!

Wie een longziekte heeft krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen?

Ervaringen

Voor een antwoord op al deze vragen is er het Longpunt. Dit is een initiatief van het Longfonds (voorheen Astma Fonds) in samenwerking met Treant Zorggroep (ziekenhuislocatie Scheper) en ICARE thuiszorg. Iedere maand zijn er themamiddagen waarop patiënten en hun partners actuele informatie en praktische tips krijgen. Afwisselend houden artsen, fysiotherapeuten, psychologen en maatschappelijk werkers  een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen.

Gratis deelname

Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt. Voor meer informatie kunt bellen met Henk Heuvelink, bereikbaar via  (0528) 37 18 21. Zie ook www.drenthe.longfonds.nl. Aan bezoekers het verzoek om  geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.

Locatie en tijdstip

Donderdag 5 september  om 14.00 uur in ‘t Wapen van Emmen aan Schimmerweg 1  in Emmen.

Gerelateerde specialismen