Longpunt Emmen: over de impact van een longziekte › Treant Zorggroep

Longpunt Emmen: over de impact van een longziekte

Geplaatst op: 27 januari 2017

Donderdag 2 februari gaat het bij Longpunt Emmen  over ‘Impact van een longziekte op jezelf  en op je omgeving, omgaan met je ziektelast’. Gastpreker deze middag is Hanneke Voor in ’t Holt, praktijkverpleegkundige bij de GGZ. Tijdens de middag is er alle gelegenheid om in gesprek te gaan en samen ervaringen uit te wisselen. U bent van harte welkom!

Wie een longziekte heeft krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen?

Ervaringen
Voor een antwoord op al deze vragen is er het Longpunt. Een initiatief van het Longfonds (voorheen Astma Fonds) i.s.m. ziekenhuislocatie Scheper van Treant Zrggroep en ICARE thuiszorg. Iedere maand zijn er themamiddagen waarop patiënten en hun partners actuele informatie en praktische tips krijgen. Afwisselend houden artsen, fysiotherapeuten, psychologen, maatschappelijk werkers e.d. er een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen.

Gratis deelname
Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt, standaard op de 1e donderdag van de maand. Voor meer informatie kunt bellen met Henk Heuvelink tel. (052) 8371821. Zie ook www.drenthe.longfonds.nl. Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.

Locatie:  ‘t Wapen van Emmen, Schimmerweg 1 Emmen, donderdag 2 februari om 14.00 uur.

Gerelateerde specialismen