Longpunt Emmen - Stamcellen en COPD; hope of hype? › Treant Zorggroep

Longpunt Emmen - Stamcellen en COPD; hope of hype?

Geplaatst op: 22 oktober 2019

Op 7 november vindt Longpunt Emmen weer plaats; de maandelijkse themamiddag over longaandoeningen. Longpatiënten en hun naasten kunnen op deze middagen kennis opdoen en ervaringen delen. Het onderwerp van deze editie is ‘Stamcellen en COPD; hope of hype?'

Mw. dr. Corry-Anke Brandsma van de afdeling Pathologie van het UMCG geeft een inleiding over de verschillende stam- en voorlopercellen in de long. Gedragen stamcellen van emfyseempatiënten zich anders dan die van gezonde personen? En is stamceltherapie de oplossing voor longweefselherstel in de toekomst? Er is alle gelegenheid om met de longverpleegkundige en de spreker in gesprek te gaan en samen ervaringen uit te wisselen.

Het Longpunt

Wie een longziekte heeft, krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen?

Voor een antwoord op al deze vragen is er het Longpunt, een initiatief van het Longfonds (voorheen Astma Fonds) in samenwerking met ziekenhuislocatie Scheper van Treant zorggroep en ICARE thuiszorg. Iedere maand zijn er themamiddagen, waarop patiënten en hun partners actuele informatie en praktische tips krijgen. Afwisselend houden artsen, fysiotherapeuten, psychologen, maatschappelijk werkers en dergelijke er een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips te krijgen en zorgen te delen.

Deelnemen?

Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt. Voor meer informatie kunt u bellen met Henk Heuvelink, tel: (052) 8371821. Of kijk op www.drenthe.longfonds.nl. U bent van harte welkom!

Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken; veel longpatiënten hebben daar last van.

Donderdag 7 november, 14.00 uur, ‘t Wapen van Emmen (Schimmerweg 1, Emmen)

 

Gerelateerde locaties

Gerelateerde specialismen