Longpunt Emmen: longfunctie-onderzoek en wat zegt de uitslag over de functie van uw longen? › Treant Zorggroep

Longpunt Emmen: longfunctie-onderzoek en wat zegt de uitslag over de functie van uw longen?

Geplaatst op: 19 maart 2019

Op donderdag 4 april gaat het bij Longpunt Emmen over longfunctie-onderzoek en over wat de uitslag hiervan over de functie van uw longen zegt. Longfunctie meten is weten. Gastspreker deze middag is Yonathan Ahlers, longfunctieanalist van Treant Zorggroep locatie Scheper. Tijdens de middag is er alle gelegenheid om met de longverpleegkundige in gesprek te gaan en samen ervaringen uit te wisselen. U bent van harte welkom!

Het Longpunt

Wie een longziekte heeft, krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen?

Voor een antwoord op al deze vragen is er het Longpunt, een initiatief van het Longfonds (voorheen Astma Fonds) in samenwerking met ziekenhuislocatie Scheper van Treant zorggroep en ICARE thuiszorg. Iedere maand zijn er themamiddagen, waarop patiënten en hun partners actuele informatie en praktische tips krijgen. Afwisselend houden artsen, fysiotherapeuten, psychologen, maatschappelijk werkers en dergelijke er een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen en zorgen te delen.

Deelnemen?

Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt. Voor meer informatie kunt u bellen met Henk Heuvelink, tel: (052) 8371821. Of kijk op www.drenthe.longfonds.nl.

Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken; veel longpatiënten hebben daar last van.

Donderdag 4 april, 14.00 uur, ‘t Wapen van Emmen (Schimmerweg 1, Emmen)

Gerelateerde specialismen