Longpunt Emmen: Logopedie, ademhaling, en hoesttechnieken › Treant Zorggroep

Longpunt Emmen: Logopedie, ademhaling, en hoesttechnieken

Geplaatst op: 26 september 2017

Op donderdag 5 oktober gaat het bij Longpunt Emmen over logopedie, ademhaling en hoesttechnieken, met aandacht voor vermoeidheid bij spreken/spreekadem, slikken/slikproblemen, maar ook hoe de juiste hoesttechniek toe te passenSpreker deze middag is: Karin Beck Praktijkhoudster en logopediste,  Logopediepraktijk Rietlanden.

Er is alle gelegenheid om met  de longverpleegkundigen en de spreker in gesprek te gaan en samen ervaringen uit te wisselen. U bent van harte welkom!

Locatie ‘t Wapen van Emmen’ Schimmerweg 1 Emmen, donderdag  5 oktober om 14.00 uur.

Wie een longziekte heeft krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen?

Ervaringen
Voor een antwoord op al deze vragen is er het Longpunt. Een initiatief van het Longfonds (voorheen Astma Fonds) i.s.m. Treant Zorggroep locatie Scheper en ICARE thuiszorg. Iedere maand zijn er themamiddagen waarop patiënten en hun partners actuele informatie en praktische tips krijgen. Afwisselend houden artsen, fysiotherapeuten, psychologen, maatschappelijk werkers e.d. er een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen.

Gratis deelname
Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt. Voor meer informatie kunt bellen met Henk Heuvelink tel. (052) 8371821. Zie ook www.drenthe.longfonds.nl. Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.

Gerelateerde specialismen