Longpunt Emmen: ketenzorg COPD en astma › Treant Zorggroep

Longpunt Emmen: ketenzorg COPD en astma

Geplaatst op: 18 april 2019

Op donderdag 9 mei is er weer een bijeenkomst van Longpunt Emmen. Het onderwerp is deze keer ‘ketenzorg COPD en astma in de regio Emmen’. Dr. J. Haye, huisarts, gaat daar nader op in. Uiteraard is er alle gelegenheid om met dr. Haye en de longverpleegkundigen in gesprek te gaan en samen ervaringen uit te wisselen. U bent van harte welkom!

Locatie ‘t Wapen van Emmen, Schimmerweg 1 Emmen, donderdag 9 mei om 14.00 uur.

Wie een longziekte heeft krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen?

Ervaringen

Voor een antwoord op al deze vragen is er het Longpunt. Een initiatief van het Longfonds (voorheen Astma Fonds) i.s.m. Treant Zorggroep (ziekenhuislocatie Scheper) en ICARE thuiszorg. Iedere maand zijn er themamiddagen waarop patiënten en hun partners actuele informatie en praktische tips krijgen. Afwisselend houden artsen, fysiotherapeuten, psychologen, maatschappelijk werkers e.d. er een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen.

Gratis deelname

Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt. Voor meer informatie kunt bellen met Henk Heuvelink tel. (052) 8371821. Zie ook www.drenthe.longfonds.nl. Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.

Gerelateerde specialismen