Longpunt Emmen helpt longpatiënten en partners › Treant Zorggroep

Longpunt Emmen helpt longpatiënten en partners

Geplaatst op: 21 maart 2016

Dinsdag 5 april staat het onderwerp ‘Voorkomen van een longaanval en ziekenhuisopname door middel van een longaanval actieplan’ centraal in Longpunt Emmen. Longarts mw. M.I. Müller en longverpleegkundige Mw. R. Kroeze, beide werkzaam bij Treant Zorggroep, gaan met u aan de slag. Tijdens de informatieve middag komen verschillende onderwerpen aan bod. Ook is er de gelegenheid om met de longarts en de longverpleegkundige in gesprek te gaan en samen ervaringen uit te wisselen. U bent van harte welkom! Locatie ‘t Wapen van Emmen’ Schimmerweg 1 Emmen, 5 april om 14.00 uur.

Wie een longziekte heeft krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen?

Ervaringen
Voor een antwoord op al deze vragen is er het Longpunt. Een initiatief van het Longfonds (voorheen Astma Fonds) in samenwerking met ziekenhuislocatie Scheper, onderdeel van Treant Zorggroep, en ICARE thuiszorg. Iedere maand zijn er themamiddagen waarop patiënten en hun partners actuele informatie en praktische tips krijgen. Afwisselend houden artsen, fysiotherapeuten, psychologen, maatschappelijk werkers er een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen.

Gratis deelname 
Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt. Voor meer informatie kunt bellen met Henk Heuvelink tel. (052) 8371821. Zie ook www.drenthe.longfonds.nl. Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.