Longpunt Emmen helpt longpatiënten en partners › Treant Zorggroep

Longpunt Emmen helpt longpatiënten en partners

Geplaatst op: 28 augustus 2015

Mensen met een chronische long- en of hartaandoening kunnen te maken krijgen met slaapapneu. Wat is dit precies en vooral: wat is er aan te doen? Dit onderwerp staat centraal tijdens het Longpunt Emmen op dinsdag 1 september. Tessa Ammeraal, verpleegkundig specialist OSAS van ziekenhuislocatie Scheper, is de gastspreker. TIjdens de bijeenkomst is alle ruimte voor het stellen van vragen.

Wie een hart-, vaat- of longziekte heeft krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen? Ook is het niet altijd duidelijk waar klachten vandaan komen. Tessa Ammeraal gaat hier tijdens de bijeenkomst uitvoerig op in.

Locatie & tijd
Locatie: ‘t Wapen van Emmen’, Schimmerweg 1 Emmen, 1 september om 14.00 uur. Deelname is gratis. Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.

Het Longpunt is een initiatief van het Longfonds (voorheen Astma Fonds) in samenwerking met ziekenhuislocatie Scheper en ICARE thuiszorg. Iedere maand zijn er themamiddagen waarop patiënten en hun partners actuele informatie en praktische tips krijgen. Zie ook www.drenthe.longfonds.nl.