Longpunt Emmen: Allergieën en longaandoeningen › Treant Zorggroep

Longpunt Emmen: Allergieën en longaandoeningen

Geplaatst op: 7 januari 2019

Op donderdag 10 januari is er weer een bijeenkomst van Longpunt Emmen. Het onderwerp is dit keer: ‘Allergie en longziekten’. Tijdens deze middag geeft Lisanne Wolters, allergoloog i.o. bij het UMCG, hierover uitleg. Er is alle gelegenheid om met haar en de longverpleegkundigen in gesprek te gaan en samen ervaringen uit te wisselen. U bent van harte welkom!

Wie een longziekte heeft krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen?

Ervaringen
Voor een antwoord op al deze vragen is er het Longpunt. Een initiatief van het Longfonds (voorheen Astma Fonds) i.s.m. Treant Zorggroep (ziekenhuislocatie Scheper) en ICARE thuiszorg. Iedere maand zijn er themamiddagen waarop patiënten en hun partners actuele informatie en praktische tips krijgen. Afwisselend houden artsen, fysiotherapeuten, psychologen, maatschappelijk werkers e.d. er een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen.

Gratis deelname
Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt. Voor meer informatie kunt bellen met Henk Heuvelink tel. (052) 8371821. Zie ook www.drenthe.longfonds.nl. Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.

Locatie
"‘t Wapen van Emmen’’, Schimmerweg 1 Emmen, donderdag 10 januari om 14.00 uur.

Gerelateerde specialismen