Longpunt Emmen: Ademhaling en ontspanning › Treant Zorggroep

Longpunt Emmen: Ademhaling en ontspanning

Geplaatst op: 2 mei 2017

Donderdag 11 mei  (Longpunt nu op de 2e donderdag van de maand) gaat het bij Longpunt Emmen over ‘Ademhaling en ontspanning’. U krijgt deze middag veel tips en handvatten over een goede ademhaling, maar ook over hoe u het beste kunt ontspannen. De gastsprekers zijn Laura Aalmoes, fysiotherapeut en Annette Oosting psychosomatisch fysiotherapeut beiden werkzaam op de longrevalidatie van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen.

Tijdens de middag is er alle gelegenheid om in gesprek te gaan en samen ervaringen uit te wisselen. U bent van harte welkom!
Locatie ‘t Wapen van Emmen’’ Schimmerweg 1 Emmen, donderdag 11 mei om 14.00 uur.

Wie een longziekte heeft krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen?

Ervaringen
Voor een antwoord op al deze vragen is er het Longpunt. Een initiatief van het Longfonds (voorheen Astma Fonds) i.s.m. Treant Zorggroep locatie Scheper en ICARE thuiszorg. Iedere maand zijn er themamiddagen waarop patiënten en hun partners actuele informatie en praktische tips krijgen. Afwisselend houden artsen, fysiotherapeuten, psychologen, maatschappelijk werkers e.d. er een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen.

Gratis deelname
Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt. Voor meer informatie kunt bellen met Henk Heuvelink tel. (052) 8371821. Zie ook www.drenthe.longfonds.nl. Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.

Gerelateerde specialismen