Logopedisten Zorgpalet gebruiken iPad bij behandeling › Treant Zorggroep

Logopedisten Zorgpalet gebruiken iPad bij behandeling

Geplaatst op: 16 juli 2013

De logopedisten van Zorgpalet zetten iPads in bij de logopedische behandeling van patiënten met spraak- en taalproblemen. De iPads zijn voorzien van apps op het gebied van stem-, spraak-, hoor-, lees- en schrijfstoornissen. Ze maken het zelfstandig oefenen voor de patiënt aantrekkelijker waardoor er vaker en langer geoefend wordt. Dit draagt bij aan het effect van de logopedische therapie.

De iPad is een waardevol communicatiehulpmiddel voor patiënten met spraak- en taalproblemen. “Het is interactief, aantrekkelijk, laagdrempelig en direct in te zetten in het dagelijks leven van de patiënt”, vertelt Marith Guichelaar-Kampman, logopedist Zorgpalet. “Er zijn patiënten die na een beroerte nog enkele klanken kunnen uitspreken. Via de iPad, die is ingericht met ingesproken boodschappen, afbeeldingen met tekst, filmpjes en verhalen, kan de patiënt toch zijn bedoelingen kenbaar maken.”

Waardevolle aanvulling
De iPad is een waardevolle aanvulling op de bestaande middelen die worden gebruikt bij de logopedische behandeling. Ook de ergotherapeuten van Zorgpalet integreren de iPad in de therapie. “Er zijn patiënten die na een beroerte moeite hebben met het in de juiste volgorde zetten van letters en woorden. Of het schrijven met de rechterhand kan niet meer. Met de iPad worden dan de taal en het linkshandig typen getraind. En patiënten met de ziekte van Parkinson trainen met de iPad zelfstandig de spieren in het gezicht. Tekst, afbeeldingen en filmpjes op de iPad geven aan hoe de patiënt de oefening moet uitvoeren.”

Logopediste Marith Guichelaar-Kampman zet de iPad in bij de logopedische behandeling van mevrouw Van der Baan. Logopediste Marith Guichelaar-Kampman zet de iPad in bij de logopedische behandeling van mevrouw Van der Baan.

Gerelateerde specialismen