Lies van Urk stimuleringsprijs uitgereikt › Treant Zorggroep

Lies van Urk stimuleringsprijs uitgereikt

Geplaatst op: 23 mei 2014

Het project ‘loopclinics voor (ex)kankerpatiënten’ won donderdag 22 mei de Lies van Urk Stimuleringsprijs Emancipatie. Organisatoren Mieke Kuilder (verpleegkundig specialist oncologie) en Jeroen Broekhoff (fysiotherapeut) namen de wisseltrofee en cheque in ontvangst van wethouder Mariet Thalens-Kölker.

Samen met het Scheper Ziekenhuis en atletiekclub De Sperwers verzorgt de stichting Rietplasloop hardloopclinics voor (ex-)kankerpatiënten als voorbereiding op de Rietplasloop. De clinics sporen (ex)kankerpatiënten aan om te bewegen. De clinic is dit jaar voor de derde keer gehouden. Tijdens de trainingen worden de deelnemers ondersteund, gemotiveerd en begeleid door professionals die dit als vrijwilligers hebben opgepakt.

Clinics
De lopers werden begeleid door fysiotherapeut Jeroen Broekhoff en verpleegkundig specialist oncologie Mieke Kuilder van het Scheper Ziekenhuis (beiden zeer ervaren lopers) met ondersteuning van trainers en begeleiders van de Sperwers. De organisatoren willen de clinics in de toekomst structureel aanbieden en op meerdere locaties. De jury was enthousiast over de manier waarop de vele vrijwilligers van dit initiatief mensen stimuleren om goed bezig te zijn. Samen werken ze naar een concreet doel. Daarbij zetten de vrijwilligers zich met hart en ziel in.

Lies van Urk
Lies van Urk was de eerste vrouwelijke wethouder van de gemeente Emmen. In haar werk en op persoonlijke titel was zij een groot voorvechtster voor emancipatie. Zij overleed plotseling in 1990 tijdens een vergadering in het gemeentehuis. Ter nagedachtenis aan haar is deze prijs ingesteld.