Laboratorium Treant bewijst kwaliteit met ISO-accreditatie › Treant Zorggroep

Laboratorium Treant bewijst kwaliteit met ISO-accreditatie

Geplaatst op: 12 juni 2019

Het Klinisch Chemisch Laboratorium van Treant heeft opnieuw de zogeheten ‘ISO 15189’ accreditatie behaald. Deze accreditatie krijgen de laboratoria omdat patiënten en verwijzers kunnen rekenen op kwalitatief uitstekende onderzoeken. Het betekent ook dat het laboratorium regelmatig getoetst blijft worden, zodat patiënten verzekerd blijven van de best mogelijke onderzoeken. 

De ISO 15189 norm geldt voor laboratoria over de hele wereld. Instellingen die in het bezit zijn van deze accreditatie gaan zorgvuldig om met de aan hen toevertrouwde lichaamsmaterialen, zoals bloed, urine, ontlasting en sperma. En hebben een kwaliteitssysteem dat regelmatig getoetst wordt, zodat patiënten blijvend verzekerd zijn van kwaliteit.

De behaalde accreditatie geldt voor ziekenhuislocatie Bethesda in Hoogeveen, Scheper in Emmen. Voor ziekenhuislocatie Refaja in Stadskanaal verricht Certe de laboratoriumdiagnostiek.

Belangrijke schakel
Het Klinisch Chemisch Laboratorium is een belangrijke schakel in de zorg aan patiënten door bijvoorbeeld dokters en huisartsen. Voor het stellen van een diagnose is in veel gevallen namelijk eerst laboratoriumonderzoek nodig. Bijvoorbeeld om te bepalen of iemand een bepaalde ziekte of aandoening heeft. Ook preventief onderzoek kan nodig zijn: om te kijken of voorgeschreven medicijnen hun werk doen. Daarnaast levert laboratoriumonderzoek een bijdrage aan het volgen van het verloop van een ziekte, het vaststellen van het succes van een behandeling en het voorkomen van ziektes.