Kwaliteitskeurmerk voor zorg in Olden Kinholt en Weidesteyn › Treant Zorggroep

Kwaliteitskeurmerk voor zorg in Olden Kinholt en Weidesteyn

Geplaatst op: 1 november 2013

Woonzorgcentrum Olden Kinholt en een van de psychogeriatrische afdelingen (hier verblijven bewoners met dementie) van Advies- en Behandelcentrum Weidesteyn, beide onderdeel van Zorgpalet, hebben het Undercover Nurse Keurmerk ontvangen. Dit keurmerk toont aan dat de geleverde zorg van hoge kwaliteit is. Het keurmerk is het resultaat van een onderzoek waarbij verpleegkundigen onverwacht meelopen om de zorg op afdelingen te beoordelen. Weidesteyn ontving woensdag 30 oktober het keurmerk, de uitreiking in Olden Kinholt moet nog plaatsvinden.

In Olden Kinholt viel de bejegeningvolle houding van de medewerkers op, evenals het feit dat de medewerkers goed luisteren naar de wensen van de bewoners. Weidesteyn kreeg ook complimenten over de respectvolle benadering van medewerkers naar de bewoners toe. Daarnaast scoorden de huiselijke, veilige omgeving en de teamsamenwerking binnen de psychogeriatrische afdelingen Heideblauwtje, Citroenvlinder en Oranjetip goed.

Jeanette Berkenbosch, hoofd eenheid van Olden Kinholt: “We zijn erg blij met het resultaat. We hebben hiermee laten zien dat we goede zorg leveren. Ook als onverwacht onderzoek naar de kwaliteit van zorg plaatsvindt. Bij een onderzoek wordt altijd gedacht dat iedereen extra zijn best doet, maar het moet natuurlijk elke dag goed zijn.” Ook Rian Koekkoek, hoofd eenheid van de afdelingen Psychogeriatrie van Weidesteyn is ontzettend trots. “Het is een erkenning voor ons harde werken, voor het leveren van kwalitatief goede zorg.”

Het Undercover Nurse Keurmerk is een keurmerk van het Care & Quality Institute. Dit is een onafhankelijk instituut dat de kwaliteit van zorg op afdelingen onaangekondigd onderzoekt. Het keurmerk staat voor aantoonbaar goede zorg en is voor één jaar geldig.