Kortere belichtingstijd voor patiënten door nieuwe lichtcabine › Treant Zorggroep

Kortere belichtingstijd voor patiënten door nieuwe lichtcabine

Geplaatst op: 14 februari 2018

Op de polikliniek Dermatologie van ziekenhuislocatie Scheper van Treant Zorggroep is een nieuwe lichtcabine geplaatst. De nieuwe lichtcabine heeft meer lampen, waardoor patiënten minder lang belicht hoeven te worden.

De nieuwe cabine heeft twee keer zoveel UVB-lampen, waardoor de belichtingstijd bijna halveert. Maar de cabine brengt meer voordelen met zich mee. Zo is deze cabine hoger van formaat, waardoor de langere patiënt beter behandeld kan worden en kan de patiënt zelf vanuit de cabine de koeling naar wens aanpassen. Daarnaast werkt de nieuwe aanwinst computergestuurd, waardoor de behandeling nauwkeuriger is.

Lichttherapie wordt gebruikt als behandeling bij huidziekten, zoals psoriasis en eczeem. De therapie start met een behandeling van een aantal seconden en wordt gaandeweg uitgebreid naar minuten.

De therapie zorgt ervoor dat de ontstekingsreactie in de huid, in het geval van huidziekten, positief wordt beïnvloed. Hierdoor verbetert de huid en verminderen bijkomende klachten, zoals jeuk.

Treant heeft op alle drie ziekenhuislocaties lichtcabines staan. De plaatsing van de nieuwe cabine is de eerste in de rij van drie. ‘In navolging van Emmen, ontvangen ook het Refaja in Stadskanaal en Bethesda in Hoogeveen, nieuwe cabines. De verwachting is dat deze cabines medio voorjaar worden geïnstalleerd’, vertelt Gerda van der Wier, dermatoloog en medisch manager bij Treant Zorggroep. ‘Hierdoor hebben alle patiënten van Treant op alle ziekenhuislocaties toegang tot dezelfde lichtcabines met korte belichtingstijd.’

Naast lichtcabines heeft Treant op alle ziekenhuislocaties deelbelichters beschikbaar voor patiënten met eczeem op de handen en voeten. Zoals de naam al vertelt, behandelen deze deelbelichters een beperkt deel van het lichaam.

Gerelateerde specialismen