Kookworkshop met Roel Kuper › Treant Zorggroep

Kookworkshop met Roel Kuper

Geplaatst op: 20 november 2012

Van pastinaaksoep tot zalmburgers, van een stoofpotje tot rijstepap. Het waren culinaire hoogstandjes maandagavond in Advies- en Behandelcentrum Weidesteyn, onderdeel van Zorgpalet. Onder deskundige leiding van de Drentse kok Roel Kuper kregen vrijwilligers les in het bereiden van heerlijke gerechten voor bewoners.

Acht vrijwilligers en geïnteresseerden waren bij de workshop aanwezig. Roel Kuper gaf handige tips over hoe je kunt koken en tegelijk aandacht kunt hebben voor de bewoners, zonder dat daarbij het eten aanbrandt.

De workshop was bedoeld om vrijwilligers enthousiast te maken om maandelijks op de huiskamers te koken voor én met de bewoners van de afdeling Somatiek. Dit is een afdeling voor cliënten die intensief langdurige of blijvende zorg nodig hebben door lichamelijke aandoeningen of ziekten, zoals een CVA (beroerte) of de ziekte van Parkinson. Ook interesse om vrijwilliger te worden binnen Zorgpalet? Stuur dan een e-mail aan nijmeijer.j@zorgpalet.nl.

Roel Kuper
Roel Kuper was jarenlang beroepskok. In Drenthe werd hij bekend door zijn kookprogramma’s bij RTV Drenthe en als jurylid bij menig kookwedstrijd. Hij is auteur van diverse kookboekjes en het onlangs verschenen Drentse boek ‘De kok en de verteller’.

Roel Kuper geeft uitleg aan vrijwilligers Weidesteyn Roel Kuper geeft uitleg aan vrijwilligers Weidesteyn