Kom kijken bij Treant tijdens de Week van Zorg en Welzijn › Treant Zorggroep

Kom kijken bij Treant tijdens de Week van Zorg en Welzijn

Een kijkje nemen achter de schermen van het ziekenhuis? Het kan bij Treant Zorggroep tijdens de nationale Week van Zorg en Welzijn. Ziekenhuislocatie Bethesda in Hoogeveen opent zaterdag 18 maart van 10.00 tot 16.00 uur de deuren voor bezoekers. Ook is iedereen deze week van harte welkom bij diverse activiteiten op Treant-locaties voor ouderen- en verpleegzorg in Hoogeveen, Emmen, Odoorn, Schoonoord en Weiteveen

In deze week geven wij extra aandacht aan collega’s die werken in de nacht, door op het Instagram-account een kijkje achter de schermen te geven tijdens verschillende nachtdiensten. Want ook in de nacht gaat de zorg gewoon door. 

Miranda Feijen-van Der Wijk (verpleegkundige in De Horst in Emmen), Yvonne Kollmer (verpleegkundige Geriatrie in ziekenhuislocatie Scheper in Emmen), Gerrie (beveiliger in het Scheper) en Sanne Schra (verpleegkundige in Holdert in Emmen) laten hun werk in de nacht zien. Dit doen zij met foto's, video's en uitleg over hun werk.

Onderstaande locaties van Treant Zorggroep organiseren diverse activiteiten of een open dag tijdens de Week van Zorg en Welzijn.

Ziekenhuislocatie Bethesda - Hoogeveen

Op zaterdag 18 maart is er in ziekenhuislocatie Bethesda, een van de drie ziekenhuislocaties van Treant, van alles te zien en te doen tijdens de open dag. Ook voor kinderen zijn er tal van activiteiten. Men kan een speciaal voor de open dag samengestelde route volgen, langs diverse afdelingen en specialismes. Deze route gaat onder meer langs pathologie, radiologie, bloedafname, de scopiekamer, apotheek en infectiepreventie en de kinder- en kraamafdeling. Hier kunnen kinderen hun meegebrachte pop of knuffel laten onderzoeken Ook kan men kijken in een nagebootste operatiekamer, in de ambulance, de wasserij en het Mammacentrum. Tevens is de gipsverbandmeester aanwezig. Tijdens de open dag gaan de raad van bestuur en medische staf van Treant Zorggroep graag met bezoekers in gesprek over ziekenhuiszorg in de regio. Bezoekers worden verzocht zoveel mogelijk met de fiets of lopend te komen. Parkeren op het parkeerterrein bij Bethesda is gratis.
Datum en tijd: zaterdag 18 maart, 10.00 – 16.00 uur
Adres: Dr. G.H. Amshoffweg 1, Hoogeveen

Weidesteyn, centrum voor verpleeg-, revalidatie- en herstelzorg - Hoogeveen

Op donderdag 16 maart is er in Weidesteyn een meeloopochtend voor scholen. Studenten lopen dan op diverse afdelingen mee met de behandelaren.
Datum en tijd: donderdag 16 maart, 9.00 – 12.00 uur
Dr. G.H. Amshoffweg 4, Hoogeveen

Woonwijkcentrum Holdert - Emmen

Op zaterdag 18 maart zijn er in Holdert van 10.00 tot 16.00 uur rondleidingen, informatie over zorg en wonen in Holdert, voorlichting over stages en welzijnswerk en er is een gezondheidsmarkt.  Hier zijn onder meer een fysiotherapeut, MobiFit, Distrivers en Schoonnetwerk aanwezig. Ook wordt deze dag om 10.30 uur officieel de nieuwe ‘doetuin’ bij Holdert geopend.  In de nieuwe doetuin kunnen bezoekers meedoen met spelletjes en er zijn demonstraties.
Datum en tijd: zaterdag 18 maart, 10.00 – 16.00 uur
Adres: Hondsrugweg 101, Emmen

Woonwijkcentrum Holtingerhof – Emmen

Op vrijdag 17 maart is er in Holtingerhof van 14.00 een 19.00 uur een markt met informatiestands en verkoop van tweedehands spullen in Oma’s Brinkje. De Zonnebloem, Repair Café, Buurtsupport en Seniorweb zijn op de markt aanwezig. Ook kan men appartementen bezichtigen.
Datum en tijd: vrijdag 17 maart, 14.00 – 19.00 uur
Adres; Holtingerbrink 62, Emmen

Woonwijkcentrum Valkenhof – Emmen

Op zaterdag 18 maart is iedereen van harte welkom tijdens een open dag in de Valkenhof. Men kan de locatie en appartementen bekijken en er is informatie over het wonen in het woonwijkcentrum.
Datum en tijd: zaterdag 18 maart, 10.00 – 15.00 uur
Adres: Boomvalk 80, Emmen

Woonwijkcentrum De Paasbergen - Odoorn

In de Week van Zorg en Welzijn zijn er diverse activiteiten in het Oringer woonwijkcentrum.  Op dinsdag 14 maart is er een oude ambachtenmarkt met onder meer een bezembinder, klompenmaker, mandenvlechter, een tentoonstelling van oude materialen. Voor de lekkere trek kan men smullen van de snert en bruine bonen. 
Op vrijdag 17 maart is er om 14.30 uur een rolstoeldemonstratie.
De week wordt afgesloten met een open dag op zaterdag 18 maart van 10.00 tot 13.00 uur met allerlei informatie over het wonen in De Paasbergen.
Datum en tijd: dinsdag 14 maart, 10.00 – 13.00 uur (oude ambachtenmarkt), vrijdag 17 maart, 14.30 uur (rolstoeldemonstratie), zaterdag 18 maart 10.00 – 13.00 uur (open dag)
Adres: Paasbergen 1, Odoorn

Veltman, woonvorm voor mensen met psychiatrische, maatschappelijke en sociale problemen - Weiteveen

In Veltman is op maandag 13 maart van 13.00 tot 15.00 uur een informatiemiddag met allerlei activiteiten op het gebied van zorg en welzijn. Diverse bedrijven zijn aanwezig om hulpmiddelen te laten zien en metingen en controles te doen. Zoals een oogmeting, advies van de voedingsconsulent met onder andere de BMI-meting, rollatorcontrole en de DiFiets.
Datum en tijd: maandag 13 maart, 13.00 – 15.00 uur
Adres: Ir. Biewengaweg 42, Weiteveen

Woonwijkcentrum Het Ellertsveld - Schoonoord

Het Ellertsveld organiseert op zaterdag 18 maart van 9.30 tot 13.00 uur een open dag. Men kan appartementen bezichtigen, er zijn rondleidingen in het woonwijkcentrum en er is informatie over wonen in Het Ellertsveld. Voor alle bezoekers staat een kopje koffie met wat lekkers klaar.
Datum en tijd: zaterdag 18 maart, 9.30 – 13.00 uur
Adres: Bonkersstraat 2, Schoonoord