Knuffelziekenhuis in Emmen op 11 april › Treant Zorggroep

Knuffelziekenhuis in Emmen op 11 april

Geplaatst op: 25 maart 2015

Op zaterdag 11 april houdt ziekenhuislocatie Scheper in Emmen, onderdeel van Treant Zorggroep, een ‘knuffelziekenhuis’. Kinderen van groep 1 tot en met 4 kunnen samen met hun knuffel en ouders naar het Scheper komen. Daar is een polikliniek opgezet speciaal voor ‘zieke’ knuffels.

Artsen in opleiding (coassistenten) van Treant Zorggroep treden op als knuffeldokters en maken samen met de kinderen de knuffels beter. Bijvoorbeeld door te gipsen, een verbandje te leggen of te ‘opereren’. Het doel van de dag is kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met het ziekenhuis en zo eventuele angst voor het ziekenhuis verminderen.

Op zaterdag 11 april is er een inloopspreekuur voor het knuffelziekenhuis van 9.30 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur. Aanmelden kan door te mailen naar knuffelziekenhuis.emmen@gmail.com, onder vermelding van het tijdstip dat men ongeveer van plan is te komen. Het spreekuur vindt plaats in straat 8 van het Scheper. De route wordt vanaf de hoofdingang aangegeven.