Knuffels weer beter na bezoek aan knuffelziekenhuis › Treant Zorggroep

Knuffels weer beter na bezoek aan knuffelziekenhuis

Geplaatst op: 13 mei 2019

Afgelopen zaterdag werd ziekenhuislocatie Scheper in Emmen omgetoverd tot een heus ‘knuffelziekenhuis’. Kinderen van groep één tot en met vier van de basisscholen uit Emmen plakten samen met onze coassistenten van Treant pleisters, legden verbandjes aan en maakten röntgenfoto’s.

Jaarlijks organiseren vijfdejaars coassistenten van Treant het knuffelziekenhuis en elk jaar is het een groot succes. Dit jaar kwamen er maar liefst 120 kinderen met hun ouders/verzorgers naar de poli Kindergeneeskunde in het Scheper.

Spreekuren

De ‘knuffeldokters’ namen in het spreekuur eerst anamnese af: ze vroegen wat er gebeurd is met de knuffel en waarom hij of zij ziek was. Via een röntgenfoto werd duidelijk wat er met de knuffels aan de hand was. De ene knuffel werd behandeld met een prikje en de andere kreeg een pilletje. Uiteindelijk gingen alle knuffels weer gezond mee naar huis.

Spannend

Vaak zien kinderen een bezoek aan het ziekenhuis als een spannende gebeurtenis. Met het knuffelziekenhuis maken ze op een speelse manier kennis met het ziekenhuis en vermindert hun angst voor bijvoorbeeld een onderzoek of operatie.