Klassieke huisconcerten voor bewoners Holtingerhof dankzij kunst- en cultuurprijs › Treant Zorggroep

Klassieke huisconcerten voor bewoners Holtingerhof dankzij kunst- en cultuurprijs

Geplaatst op: 8 juni 2017

Muziek werkt genezend, biedt stof tot nadenken, kan verwonderen, emoties oproepen, verbazen en aanleiding zijn tot gesprek. De bewoners van woonwijkcentrum Holtingerhof in Emmen kregen daarom vandaag uit handen van Herman Stel, manager Treant Care, de kunst- en cultuurprijs van Treant Care uitgereikt. Met deze (geld)prijs worden klassieke huisconcerten voor (wijk)bewoners georganiseerd.

“Met deze prijs stimuleert Treant bewoners, medewerkers en vrijwilligers om kunst- en cultuuractiviteiten te bedenken én hieraan deel te nemen”, aldus Stel. “Gezamenlijk luisteren naar klassieke muziek heeft een positief effect op het welzijn van onze bewoners én zorgt voor ontmoeting en verbinding met wijkbewoners. Een prachtig initiatief dat de kunstcommissie van Treant Care graag ondersteunt”.

Maandelijks huisconcert
Elke laatste zondag van de maand een klassiek huisconcert voor (wijk)bewoners van Holtingerhof in de wijk Bargeres. Dit initiatief kan dankzij het winnen van de prijs het komende jaar worden uitgewerkt. Klassieke muziek verbetert je stemming, stimuleert sociale interactie én werkt rustgevend. Klassieke muziek kan soms zelfs leiden tot minder gebruik van medicatie onder ouderen’, aldus activiteitenbegeleider Annelies Looijen en zorgmedewerker Harma Post. Samen met muziekvereniging Unplug & Play organiseert Holtingerhof een reeks van klassieke huisconcerten.

Stimuleringsprijs Veltman
De bewoners van Veltman, een beschermde woonvorm van Treant voor mensen met psychiatrische, maatschappelijke en sociale problemen, kregen de stimuleringsprijs. Bewoners van Veltman gaan gezamenlijk werken aan één kunstwerk. ‘Dit doorbreekt het denken in vaste patronen en onmogelijkheden en is een echte uitdaging voor onze bewoners. De prijs is een extra stimulans om aan de slag te gaan in Veltman’, vertellen trotse activiteitenbegeleiders.

Mevrouw Vreugdenhil, bewoonster Holtingerhof, en medewerkers Holtingerhof nemen samen de (geld)prijs in ontvangst uit handen van Herman Stel.
Mevrouw Vreugdenhil, bewoonster Holtingerhof, en medewerkers Holtingerhof nemen samen de (geld)prijs in ontvangst uit handen van Herman Stel.