Kindertekeningen fleuren kinderbehandelkamer Treant op › Treant Zorggroep

Kindertekeningen fleuren kinderbehandelkamer Treant op

Geplaatst op: 3 maart 2017

Kinderen die naar de recent verbouwde spoedpost van Treant Zorggroep in ziekenhuislocatie Scheper in Emmen komen, worden voortaan behandeld in een vrolijke behandelkamer. Kinderboekenillustratoren Ingrid en Dieter Schubert hebben het plafond en de muren van de behandelkamer voorzien van mooie tekeningen.

SEH-arts Ineke Brümmer is heel blij met de tekeningen: ‘Kinderen die ziek zijn en pijn hebben kunnen nu op de spoedpost in een mooie omgeving geholpen worden, met veel afleiding.’ De tekeningen komen uit de kinderboeken ‘Gewoon gek’, ‘Er ligt een krokodil onder mijn bed’ en ‘De rode paraplu’ van Ingrid en Dieter Schubert.

Ingrid Schubert heeft de tekeningen zelf opgehangen in de kinderbehandelkamer: ‘Ik hoop van harte dat de artsen en vooral de kinderen en de ouders er veel kijkplezier van hebben en dat de pijn zo een beetje verzacht kan worden.’

Laptop
Ook heeft de spoedpost in het Scheper, bestaande uit de spoedeisende hulp en huisartsenpost, van de Stichting Michael-Wings een laptop ontvangen waarop kinderen kunnen spelen of huiswerk doen. Deze stichting heeft als doel om zoveel mogelijk kinderen en jongeren die in zorginstellingen zijn opgenomen, van laptops met gratis gebruik van internet te voorzien.

Kindvriendelijke wachtkamer
Bij de verbouwing van de wachtkamer vorig jaar is, dankzij een gift van het Ronald McDonald Kinderfonds aangevuld met een gift van Uitzendbureau Paraat, een speeltuin in de patio en een speelhoek met spelcomputers voor de kinderen ingericht.

Gerelateerde specialismen