Kinderen Mytylschool Emmen lanceren kinderwebsite Scheper Ziekenhuis › Treant Zorggroep

Kinderen Mytylschool Emmen lanceren kinderwebsite Scheper Ziekenhuis

Geplaatst op: 21 oktober 2014

Kinderen vinden het vaak spannend om naar het ziekenhuis te gaan. Een goede voorbereiding is daarom heel belangrijk. Om die reden lanceerde het Scheper Ziekenhuis in Emmen vandaag een website over de kinderafdeling: www.kinderafdelingscheper.nl. Kinderen van de Prins Johan Friso Mytylschool locatie Emmen gaven door het oplaten van ballonnen hiervoor het feestelijk startsein.

Op de nieuwe site is doelgroepgerichte informatie over het ziekenhuis te vinden voor baby’s, peuters en kleuters, kinderen, jongeren, ouders/verzorgers en professionals. Op deze website staan Siem en Sanne centraal. Zij geven kinderen uitleg over een bezoek aan en verblijf in het ziekenhuis.

Siem en Sanne
Siem en Sanne zijn niet alleen op de website, maar ook fysiek terug te vinden in het ziekenhuis. Op onder meer de bewegwijzering van de ingang naar de polikliniek kindergeneeskunde en de kinderafdeling. De kinderen blijven Siem en Sanne tegenkomen tijdens hun bezoek aan of verblijf in het ziekenhuis. Door de inzet van Siem en Sanne wil het Scheper Ziekenhuis bijdragen aan een kindvriendelijke omgeving.

Gouden Smiley
De kinderwebsite ligt in lijn met het bieden van kindgerichte zorg binnen het Scheper Ziekenhuis. Daarvoor kreeg de kinderafdeling van het ziekenhuis in 2013 als eerste in Noord-Nederland een Gouden Smiley van de Stichting Kind en Ziekenhuis. Dit keurmerk geeft aan dat het ziekenhuis vriendelijk is voor kinderen én ouders.