Kinderarts Van Ingen met pensioen › Treant Zorggroep

Kinderarts Van Ingen met pensioen

Geplaatst op: 11 juni 2014

Ziekenhuis Bethesda neemt op 19 juni afscheid van kinderarts Christine van Ingen. Na een periode van ruim twaalf jaar gaat de Hoogeveense kinderarts met pensioen.

Van Ingen was behalve algemeen kinderarts ook gespecialiseerd in de sociale pediatrie. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de medische achtergrond van het kind, maar ook naar (sociaaleconomische) omstandigheden, leefstijl en gedrag.

De afgelopen jaren heeft Van Ingen zich ingezet voor veilige(r) zorg voor zieke kinderen. Ook stond ze aan de wieg van de Hoogeveense plaspoli. Verder was ze enkele jaren lid van het stafbestuur.

Grote plus
Kinderarts Van Ingen kijkt tevreden terug op haar Hoogeveense periode. Vooral de prettige sfeer sprak haar enorm aan. "In Ziekenhuis Bethesda is iedereen bereid iets extra's voor elkaar te doen. Dat vind ik een grote plus." Ook het contact met haar collega's, de verpleegkundigen en haar patiënten heeft Van Ingen als zeer waardevol ervaren. "Ik wil al mijn patiënten en hun ouders bedanken voor het vertrouwen dat zij mij hebben geschonken. De dagelijkse patiëntenzorg ga ik zeker missen."

Van Ingen heeft haar taken als kinderarts inmiddels overgedragen aan collega Annemieke Bams. "Ik heb alle vertrouwen in mijn opvolger", aldus de scheidend kinderarts.