Kinderafdeling blij met geschenken Paasvuur Elim › Treant Zorggroep

Kinderafdeling blij met geschenken Paasvuur Elim

Geplaatst op: 20 november 2012

Afgelopen zaterdag 10 november brachten leden van de Paasvuurcommissie Elim een bezoekje aan Ziekenhuis Bethesda. Van de opbrengst van het Paasvuur 2012 hadden ze prachtige cadeaus gekocht voor de kinderafdeling.

De opbrengst van Paasvuur Elim 2012 was bijna 3.900 euro. Dit bedrag was een optelsom van de horeca-opbrengsten, sponsors, spontane giften en vrijwillige bijdragen van mensen die snoeiafval brachten. Ook is tijdens het paasvuur met de pet rondgegaan onder de aanwezige toeschouwers.

Fred Bezema, hoofd zorgeenheid Vrouw en Kind van Ziekenhuis Bethesda, ontving de paasvuurcommissie op de afdeling met koffie en gebak. “We zijn heel blij dat Paasvuur Elim 2012 onze kinderafdeling heeft gekozen als het goede doel. We hebben prachtige geschenken ontvangen, de spullen zijn een verrijking voor de afdeling en gaan we intensief gebruiken.” Na nauw overleg met het personeel en de artsen van de kinderafdeling zijn er zaken gekocht die op het verlanglijstje stonden van de afdeling.

ALS Baby reanimatieunit
Van de opbrengst heeft de Paasvuurcommissie Elim een ALS Babypop gekocht voor de kinderafdeling. Deze pop is een vaardigheidstrainer voor realistische en levensechte hart- en longreanimatie bij baby’s. De babytrainer kan ook gebruikt worden om ouders en personeel prikvaardigheden bij te brengen voor injecties en het inbrengen van een infuus.

Aquarium
Ook is er een compleet ingericht aquarium gekocht. Dit aquarium is geheel afgestemd op de kinderafdeling qua kleurrijke en speelse inrichting. Het is van alle benodigdheden, inclusief vissen, voorzien.

Mobiele muziekinstallatie
Daarnaast heeft de commissie van de opbrengst een mobiele muziekinstallatie gekocht. De installatie kan worden ingezet voor pedagogische activiteiten. Ook kunnen kinderen het gebruiken voor karaoke, gitaar spelen of ermee luisteren naar de radio of eigen muziek. Verder kan de installatie worden gebruikt door bijvoorbeeld de CliniClowns.

Draagbare dvd-speler
Ten slotte is het geld besteed aan een draagbare dvd-speler met hoofdtelefoon. Zo kunnen kinderen vanuit bed in alle rust naar een film kijken.

Ziekenhuis Bethesda bedankt de Paasvuurcommissie hartelijk voor alle mooie cadeaus.

Verpleegkundigen van de kinderafdeling oefenen met de nieuwe ALS Babypop