Kijkje achter de schermen van Treant tijdens Week van Zorg en Welzijn › Treant Zorggroep

Kijkje achter de schermen van Treant tijdens Week van Zorg en Welzijn

Geplaatst op: 7 maart 2019

Een kijkje nemen achter de schermen van het ziekenhuis? Of een woonwijkcentrum in de buurt? Het kan bij Treant Zorggroep tijdens de nationale Week van Zorg en Welzijn van 11 tot en met 16 maart.

Ziekenhuislocatie Refaja in Stadskanaal opent zaterdag 16 maart van 10.00 tot 16.00 uur de deuren voor bezoekers. Ook is iedereen deze week van harte welkom bij diverse open dagen en activiteiten in de woonwijkcentra van Treant in Emmen, Odoorn, Zuidwolde (Dr.) en Coevorden. Alle activiteiten zijn gratis te bezoeken. Aanmelden voor de open dag in Refaja en de activiteiten en open dagen in de woonwijkcentra is niet nodig.

16 maart: Open dag Refaja - Stadskanaal

Op zaterdag 16 maart is van 10.00 tot 16.00 uur tijdens de open dag in ziekenhuislocatie Refaja, een van de drie ziekenhuislocaties van Treant, van alles te zien en te doen. Bezoekers volgen een speciaal voor de open dag samengestelde route volgen langs diverse afdelingen en specialismen. Deze route gaat onder meer langs de ambulance, radiologie, endoscopie, stomaconsulenten, kinderafdeling en gynaecologie en techniek. Men kan o.a. bloeddruk en cholesterol meten, ervaren hoe het is om getild te worden met een tillift, oefenen met reanimeren, informatie krijgen over het bevolkingsonderzoek darmkanker en over stoppen met roken.

Kinderactiviteiten
Er zijn rondleidingen over de afdelingen en ook voor kinderen zijn er leuke activiteiten. Zij vinden op de route allerlei opdrachten. Zoals het maken van een ‘skelfie’, als dokter verkleed op de foto en proberen te lopen met krukken. Tijdens de open dag in Refaja is de lancering van het nieuwe digitale patiëntenportaal mijnTreant. Bezoekers krijgen uitleg hoe zij online hun eigen medisch dossier kunnen bekijken.

CV-check en vacatures
Wie meer wil weten over de mogelijkheden voor een baan bij Treant is van harte welkom tijdens de open dag. Mensen die bij Treant of in de zorg willen werken, kunnen hun CV laten checken door erkende loopbaanprofessionals en hun competenties testen met ludieke spellen. Er is volop informatie over vacatures, stageplaatsen en vrijwilligerswerk. Jongeren kunnen zich inschrijven voor vakantiewerk bij Treant en informatie inwinnen over onze stagemogelijkheden. Ook is er informatie over het digitaal leren via het Treant Leerplein. Op de route van de open dag in het ziekenhuis is er ruimschoots gelegenheid kennis te maken met Treant-medewerkers en indrukken op te doen op de afdelingen.

Bezoekers worden verzocht zoveel mogelijk met de fiets of lopend te komen. Parkeren op het parkeerterrein bij het Refaja is gratis.

14 maart: Kunst- en cultuurmiddag De Paasbergen – Odoorn

In en rondom woonwijkcentrum De Paasbergen in Odoorn is op donderdag 14 maart van 13,30 tot 16.30 uur de Kunst- en Cultuurmiddag. Een ‘woodcrafter’ maakt buiten een beeld bestemd voor het Paasberger bosje, er worden Drentse gedichten voorgedragen, er zijn sneltekenaars die bewoners portretteren, een pianiste en een mondharmonicaspeler. Er is nog veel meer: manden vlechten, quilts en tollen maken. De bewoners kunnen zich laten fotograferen en zij kunnen zelf als kunstenaar aan de slag om samen één groot schilderij te maken.

15 maart: Gezond & Wel en open huis Tonckenshuys (met Olga Commandeur) – Zuidwolde

Op vrijdag 15 maart is iedereen vanaf 10.00 uur van harte welkom bij het open huis van woonwijkcentrum Tonckenshuys in Zuidwolde. ’s Middags begint om 13.30 uur de Gezond & Wel informatiemarkt voor inwoners en zorgprofessionals uit Zuidwolde en omstreken: een themamiddag georganiseerd door Buurtzorg Zuidwolde, Treant Zorggroep (thuiszorg), Beter Thuis Wonen Thuiszorg en Icare Thuiszorg.

Om 13.30 uur is de opening door wethouder Jan van ’t Zand in restaurant ‘De Burgemeester’. Daarna geeft Olga Commandeur, bekend van Nederland in Beweging, een clinic. Om 16.45 uur is de gezamenlijke afsluiting met een lezing over ‘Positieve Gezondheid’ door Chantal Walg van Proscoop. Van 13.30 tot 17.30 uur is er een informatiemarkt over leefstijl, preventie en gezondheid.

16 maart: Open dag en speeddateborrel voor werkzoekenden Holdert - Emmen

Op zaterdag 16 maart houdt woonwijkcentrum Holdert van 10.00 tot 15.00 uur uur open huis. Men kan appartementen bezichtigen, er is een domoticamarkt en Veilig Verkeer Nederland organiseert een scootmobieltraining voor ouderen en jongeren en geeft informatie. MobiVit is aanwezig met diverse hulpmiddelen en een breed aanbod aan scootmobielen en rollators, Distrivers geeft informatie over maaltijden. Ook Multivlaai en Douwe Egberts zijn aanwezig.

Speeddates voor werkzoekenden
Aansluitend aan het open huis is er van 15.00 tot 16.00 uur een speeddateborrel in Holdert. Werkzoekenden of geïnteresseerden kunnen informeel borrelen met de medewerkers van Holdert. Dat kan voor zorgopleidingen, vakantiewerk, werken in horeca/facilitair in Holdert en voor vrijwilligerswerk.

16 maart: Open huis Holtingerhof – Emmen

Op zaterdag 16 maart is iedereen van 14.00 en 17.00 uur van harte welkom bij de open dag van woonwijkcentrum Holtingerhof. Er zijn rondleidingen en men kan appartementen bezichtigen. Ook een wijkverpleegkundige, zorgbemiddelaar, de cliëntenraad en de Stichting Vrienden van Holtingerhof informeren bezoekers graag. Er is een proeverij en presentatie van maaltijden (Ding Dong). Kinderen kunnen zich laten schminken en mooie figuurballonen laten maken.

16 maart: Open huis Valkenhof – Emmen

Op zaterdag 16 maart is iedereen van 10.00 tot 14.00 uur van harte welkom tijdens een open dag van woonwijkcentrum Valkenhof in Emmen.

Men kan het woonwijkcentrum bekijken en de appartementen in De Valkenhof en in De Rietgors (aanleunwoning). Ook is er informatie over wonen in het woonwijkcentrum.

11-16 maart: Zorg welzijn en gezond leven markt in Coevorden

Samen met de zorg- en welzijnsorganisaties in Coevorden en het Alfa-college organiseert Treant Zorggroep in Coevorden van 11 tot en met 16 maart de 'zorg, welzijn en gezond leven markt'. Met muziek, presentaties over zorg, welzijn, gezond leven en veel meer.

En heb je altijd al interesse in werken in de zorgsector gehad, maar (nog) niet de juiste of verouderde papieren? kom dan op zaterdag 16 maart  tussen 11.00 en 16.00 uur naar het Stationsplein 21 in Coevorden. De aanwezige zorgorganisaties gaan dan graag met je in gesprek over opleidingsmogelijkheden en werken in de sectoren zorg en welzijn.

Maandag 11 tot en met vrijdag 15 maart, van 13.00 -16.00 uur
Zaterdag 16 maart: 11.00 - 16.00 uur
Locatie: Stationsplein 21, Coevorden

Over de Week van Zorg en Welzijn

De Nationale Week van Zorg en Welzijn is een initiatief van de veertien regionale werkgeversorganisaties in zorg en welzijn, die samenwerken in Stichting RegioPlus. De week is een uitgelezen kans voor cliënt, patiënt (aankomend) mantelzorger, vrijwilliger, buurtbewoner of student om kennis te maken met een zorg- en/of welzijnsorganisatie in de buurt.