Kijkje achter de schermen bij plastisch chirurgen Scheper Ziekenhuis › Treant Zorggroep

Kijkje achter de schermen bij plastisch chirurgen Scheper Ziekenhuis

Geplaatst op: 6 november 2012

Voor het tweede achtereenvolgende jaar openen de plastisch chirurgen van het Scheper Ziekenhuis hun deuren tijdens de Nationale Dag van de Plastische Chirurgie. Om het werk van de plastisch chirurgen van het ziekenhuis in Emmen onder de aandacht te brengen, zijn bezoekers op 23 november van harte welkom om lezingen bij te wonen en de chirurgen vragen te stellen. De thema’s huidkanker en hand- en polsletsel staan dit jaar centraal.

De plastisch chirurgen bieden een kijkje achter de schermen omdat zij het belangrijk vinden bezoekers te informeren over de vele gezichten die het vak kent. In tegenstelling tot wat velen denken, is er slechts in enkele gevallen sprake van cosmetische chirurgie (het mooier maken van mensen). De focus van de Emmense chirurgen ligt voornamelijk op plastische chirurgie bij huidkanker, borstreconstructies bij borstkanker en chirurgie bij hand- en polsletsel.

Programma
Op 23 november zijn bezoekers van 10.00 tot 15.30 uur welkom in het opleidingscentrum van het Scheper Ziekenhuis. Zij kunnen daar terecht voor lezingen over huidkanker en hand- en polschirurgie door een plastisch chirurg. Om 10.30 en 13.30 uur vindt de lezing over huidkanker plaats. De lezing over hand- en polschirurgie start om 11.30 en 14.30 uur. Gedurende de dag kunnen bezoekers doorlopend vragen stellen aan de plastisch chirurg en de medewerkers van de poliklinieken plastische chirurgie en dermatologie. Bezoekers kunnen zich laten informeren over zaken als borstimplantaten en tepeltatoeages en de behandeling van couperose en littekens.