Keurmerk laboratorium wederom verlengd › Treant Zorggroep

Keurmerk laboratorium wederom verlengd

Geplaatst op: 13 juni 2013

Het kwaliteitskeurmerk (CCKL) van het Klinisch Chemisch Laboratorium van het Scheper Ziekenhuis in Emmen is wederom met vier jaar verlengd. Dat wil zeggen dat het ziekenhuislaboratorium voldoet aan de strenge kwaliteitsnormen en patiëntveiligheid altijd voorop stelt. Medewerkers van het lab werken actief aan kwaliteit, procedures zijn gedegen en theoretische en praktische kennis is actueel.

Het Scheper Ziekenhuis is sinds 2005 in het bezit van het CCKL-keurmerk. Iedere vier jaar wordt gecontroleerd of het laboratorium nog voldoet aan de eisen. Bij een positieve uitkomst vindt heraccreditatie plaats. “Wij zijn ontzettend blij met het behalen van de verlening van dit kwaliteitskeurmerk”, aldus Richard Bruijns, hoofd van het Klinisch Chemisch Laboratorium van het Emmer ziekenhuis. “Het toont aan dat wij kwaliteit leveren én dat de zorg voor onze patiënten optimaal is.”

CCKL is een stichting voor de bevordering van de kwaliteit van het laboratoriumonderzoek en voor de accreditatie van laboratoria in de gezondheidszorg. De stichting stimuleert laboratoria om een kwaliteitszorgsysteem te implementeren. Dat biedt zekerheid aan patiënten en personeel.