Kar vol aandacht voor bewoners De Paasbergen › Treant Zorggroep

Kar vol aandacht voor bewoners De Paasbergen

Geplaatst op: 20 januari 2015

Sinds kort rijdt de ‘kar vol aandacht’ rond in woonwijkcentrum De Paasbergen in Odoorn, onderdeel van Treant Zorggroep. Medewerkers van De Paasbergen bezoeken met de kar bewoners in het woonwijkcentrum die wel wat extra aandacht kunnen gebruiken.

De in het oog springende kar is gevuld met kijkboeken, voorleesboeken, muziek, spelletjes, puzzels, wellness-producten en zelfs een pannetje om een eitje in te kunnen bakken. De laptop mét internet is de kers op de taart van de kar vol aandacht.

Met de kar bieden medewerkers individuele aandacht op maat aan de bewoners van De Paasbergen. Stagiaires hebben hierbij een belangrijke rol. Samen met de begeleiding nemen zij de tijd voor de bewoners en geven ze hen de aandacht die ze verdienen. De kar vol aandacht biedt daartoe talloze mogelijkheden. Bijvoorbeeld door samen muziek te luisteren, een spelletje te spelen of een boek te lezen. Met de laptop kan men terug naar de tijd van toen, bijvoorbeeld door via Google Streetview de straat te bekijken waar men vroeger gewoond heeft. Of samen genieten van wat lekkers of verwend worden met fijne schoonheidsproducten.