Kapotte spullen repareren in woonzorgcentrum Zuidermarke › Treant Zorggroep

Kapotte spullen repareren in woonzorgcentrum Zuidermarke

Geplaatst op: 20 maart 2014

Vanaf donderdag 27 maart start woonzorgcentrum Zuidermarke, onderdeel van Leveste Care, met een Repair Café. Bewoners uit het centrum van Emmen kunnen voortaan iedere donderdagmiddag tussen 13.30 en 16.00 uur langskomen met hun kapotte huishoudelijke apparaten. Vrijwilligers van het woonzorgcentrum aan de Wilhelminastraat 8 repareren de spullen dan gratis.

Zuidermarke is naast Holtingerhof het tweede woonzorgcentrum van Leveste Care dat een Repair Café is gestart. In Holtingerhof is de animo ervoor groot, vertelt manager Saskia Schnoing. “Iedere woensdagmiddag komen er zo’n zes tot acht mensen langs met een defect apparaat. Deze mensen zijn vaak super enthousiast. Regelmatig doen ze giften in onze fooienpot. Met dit geld schaffen we gereedschap aan.”

Bewoners van het centrum van Emmen kunnen in Zuidermarke kleine huishoudelijke apparaten en fietsen ter reparatie aanbieden. Voor het kosteloze herstel is het wenselijk dat de eigenaar zelf mee helpt. Wanneer er nieuwe onderdelen voor de reparatie nodig zijn, dan moet de eigenaar deze meenemen. “Hierbij kan men een advies krijgen over welke onderdelen men moet aanschaffen. Vervolgens kunnen onze vrijwilligers dan de spullen repareren”, licht Saskia toe.

Met het Repair Café wordt een bijdrage geleverd aan een beter milieu. Ook zijn mensen met een krappe beurs geholpen. Vaak kunnen zij een nieuw apparaat niet betalen. Meer informatie: s.schnoing@levestecare.nl.

Gerelateerde locaties