iPad geeft patiënten afleiding voor en na operatie › Treant Zorggroep

iPad geeft patiënten afleiding voor en na operatie

Geplaatst op: 22 februari 2018

Internetten of spelletjes spelen op een iPad is thuis een heel normaal tijdverdrijf, maar in een ziekenhuisomgeving iets minder gewoon. Sinds kort kunnen patiënten die voor of na een operatie bij ziekenhuislocatie Bethesda in Hoogeveen, onderdeel van Treant Zorggroep, even moeten wachten echter afleiding zoeken op een iPad.

De makkelijk te reinigen iPads vervangen tijdschriften en Donald Ducks, die in verband met de hygiëne niet meer zijn toegestaan. De tablets zijn geladen met diverse programma’s, zoals YouTube en Kindertube-spelletjes en nieuwssites, zodat zowel kinderen als volwassenen ze kunnen gebruiken. De verkoeverkamer in Bethesda beschikt over drie van deze tablets.

Omdat op een iPad de leesgrootte makkelijk kan worden aangepast, hoeft de verkoeverkamer ook geen leesbrilletjes meer te verstrekken. Ook dit komt de hygiëne weer ten goede.

Volgens Winnifred Grootscholten, recoveryverpleegkundige in Hoogeveen, worden de iPads goed ontvangen: 'Zeker deze weken met de Olympische Spelen merken we dat patiënten daar mooi op kunnen focussen. Zo was er een mevrouw die voor haar operatie de shorttrackers op de tablet volgde. Daardoor duurde het wachten voor haar maar even.'

Wanneer blijkt dat deze tablets in de (verwachte) behoefte voorzien, worden de tablets ook in de ziekenhuislocaties van Treant in Emmen en Stadskanaal geïntroduceerd.

Gerelateerde specialismen