Inzamelingsactie voor kinderfeestjes regio Emmen › Treant Zorggroep

Inzamelingsactie voor kinderfeestjes regio Emmen

Geplaatst op: 17 februari 2015

Een verjaardag vieren is voor de meeste kinderen het hoogtepunt van het jaar. Toch zijn er steeds meer kinderen die opzien tegen hun verjaardag doordat er thuis geen geld is om te trakteren op school of een feestje te geven. Voor deze kinderen houdt Treant Benefiet samen met de Voedselbank en Dierenpark Emmen in februari en maart onder andere een loterij en een benefietavond.

Doel: geld inzamelen en kinderen uit de regio Emmen die opgroeien onder de armoedegrens (zo’n 400 kinderen) een onvergetelijk verjaardagsfeestje bezorgen.

Met het ingezamelde geld bekostigen de drie partijen de verjaardagsfeestjes van de kinderen, legt voorzitter Marije Boks van Treant Benefiet uit. ‘Met de Voedselbank maken we een selectie op basis van leeftijd. De gekozen kinderen mogen samen met een ouder en drie vriendjes of vriendinnetjes naar de dierentuin. Daar krijgen ze bijvoorbeeld een rondleiding of kunnen ze spelen in speelexpeditie Yucatán. De voedselbank zorgt daarnaast voor een lekkere traktatie op school.’ Met het organiseren hiervan willen de drie organisaties voorkomen dat kinderen in een sociaal isolement terecht komen. Marije Boks: ‘Want wie geen feestje geeft, hoort er niet helemaal bij en wordt vaak ook niet uitgenodigd op een ander zijn feestje’.

De Voedselbank spreekt van een geweldig leuk initiatief. ‘Het is altijd fijn om de gezinnen die het financieel moeilijk hebben, naast het reguliere voedselpakket een keer een extraatje te bieden. In dit geval voor de kinderen die in de betreffende gezinnen veelal ook minder kunnen en mogen’, zegt voorzitter Harrie Timmerman van Voedselbanken Nederland, Regio Drenthe.

Donatie
Om de kinderfeestjes mogelijk te maken, heeft de benefietorganisatie van coassistenten van Treant Zorggroep verschillende acties georganiseerd. Zo zijn er collectes gehouden en is er op de ziekenhuislocaties van Treant Zorggroep geld ingezameld. Begin maart is er een benefietavond met veiling in Dierenpark Emmen voor medisch specialisten, specialisten in opleiding en coassistenten. Degenen die het goede doel willen steunen, kunnen via www.treantbenefiet.nl geld doneren of loten kopen. Hiermee zijn verschillende prijzen te winnen, zoals een rondleiding bij radiostation 3FM, dinerbonnen en een sauna-arrangement.