Internist Ziekenhuis Bethesda schrijft Handboek cardiovasculair risicomanagement › Treant Zorggroep

Internist Ziekenhuis Bethesda schrijft Handboek cardiovasculair risicomanagement

Geplaatst op: 14 augustus 2012

Deze maand verschijnt het ‘Handboek cardiovasculair risicomanagement’. Het is geschreven door internist en wetenschappelijk onderzoeker dr. Adriaan Kooy van Ziekenhuis Bethesda. Dit praktische en rijk geïllustreerde handboek is bedoeld voor vrijwel alle professionals in de zorg: huisartsen, internisten, cardiologen, neurologen, bedrijfsartsen, verpleegkundigen en zij die daarvoor in opleiding zijn.

Centraal in het boek staan preventie, diagnostiek en behandelstrategieën bij mensen met een verhoogde kans op aandoeningen aan de hart- en bloedvaten. Dat risico is vooral verhoogd bij mensen met al bestaande hart- en vaatziekten, suikerziekte, reuma, diabetes, nieraandoeningen of een combinatie van deze factoren.

Volgens de breed gedragen nieuwe richtlijnen voor cardiovasculair risicomanagement die in het handboek beschreven staan, wordt niet alleen gekeken naar zaken als bloeddruk en cholesterol, maar vooral naar de patiënt als geheel. Cardiovasculair risicomanagement is gericht op een positieve beïnvloeding van de kwaliteit van leven en de uiteindelijke levensverwachting.

Dr. Adriaan Kooy is internist en diabetoloog in Ziekenhuis Bethesda en mede-initiatiefnemer van het Bethesda Diabetes Centrum. Daarnaast is hij directeur van het Bethesda Diabetes Research Centrum in Hoogeveen, waar onderzoek wordt gedaan naar het verbeteren van diabeteszorg in zowel Nederland als de rest van de wereld. De preventie van hart- en vaatziekten staat daarbij centraal.

Dr. Adriaan Kooy