Intern opgeleide verpleegkundigen Ziekenhuis Bethesda geslaagd én baan › Treant Zorggroep

Intern opgeleide verpleegkundigen Ziekenhuis Bethesda geslaagd én baan

Geplaatst op: 30 juni 2010

De eerste lichting in Ziekenhuis Bethesda opgeleide verpleegkundigen is geslaagd en heeft een baan. De zeven kersverse verpleegkundigen hebben een baan aangeboden gekregen in Ziekenhuis Bethesda.

Ziekenhuis Bethesda biedt een verpleegkundige opleiding aan in samenwerking met het Alfa College in Hoogeveen. Dit is een beroepsbegeleidende leerweg (BBL), ook wel werken en leren genoemd. In vier jaar tijd worden de leerlingen opgeleid tot verpleegkundige niveau 4. Eén dag in de week gaan de leerlingen naar school op het Alfa College, de rest van de week worden ze in de praktijk opgeleid in Ziekenhuis Bethesda.

De studenten krijgen een leer-/arbeidsovereenkomst van het ziekenhuis van 30 uur per week. Er is werkbegeleiding door gediplomeerde verpleegkundigen en studiebegeleiding door praktijkopleiders van de afdeling Opleiding, Training en Advies. Studiekosten en studiemateriaal worden vergoed. Elke week wordt vier uur studietijd betaald.

Herman Gierveld, hoofd Opleiding, Training en Advies van Ziekenhuis Bethesda: “Ik ben hartstikke trots op deze groep nieuwe verpleegkundigen! Het bevalt ons erg goed om in eigen huis de studenten op te leiden. Op deze manier halen we jonge mensen binnen en bepalen we voor het praktijkdeel zelf de kwaliteit van de opleiding. De studenten zijn enthousiast over de opleiding en de manier waarop ze de theorie meteen in de praktijk kunnen brengen. Uiteraard onder deskundige begeleiding. De verpleegkundigen kunnen daarna binnen Ziekenhuis Bethesda ook vervolgopleidingen doen bijvoorbeeld voor de Intensive Care of Spoedeisende hulp. We hopen nog veel verpleegkundigen op te leiden!”