Interactieve tentoonstelling over orgaan- en weefseldonatie in Scheper › Treant Zorggroep

Interactieve tentoonstelling over orgaan- en weefseldonatie in Scheper

Geplaatst op: 4 november 2015

Donor worden? Of juist niet? Iedereen die twaalf jaar of ouder is en in Nederland woont, kan zijn of haar keuze over orgaan- en weefseldonatie in het Donorregister laten vastleggen. Om mensen hierover te laten nadenken is er van 5 tot 19 november in ziekenhuislocatie Scheper in Emmen, onderdeel van Treant Zorggroep, een interactieve tentoonstelling.

Hoe bepaal je of je wel of geen donor wilt worden? De tentoonstelling in het Scheper, verzorgd door de Nederlandse Transplantatie Stichting, zet aan tot nadenken over deze keuze. In de tentoonstelling, in de vorm van een tunnel, vindt men telefoons. Als de telefoon wordt opgepakt, hoort de bezoeker een verhaal van een patiënt die op de wachtlijst staat voor een orgaan. Bij andere telefoonlijnen kan de bezoeker luisteren naar de ervaringen van getransplanteerde patiënten en iemand die net wordt opgeroepen voor een transplantatie. Ook wordt de bezoeker gevraagd na te denken over donatie en hierover een besluit te nemen. De bezoeker kan een brochure met het donorformulier mee naar huis nemen of het formulier ter plekke invullen en in een speciaal hiervoor bedoelde box doen. De interactieve tentoonstelling is van 5 tot 19 november te vinden in de centrale hal van het Scheper.

Open dag
Tijdens de open dag van het Scheper aanstaande zaterdag 7 november zijn twee donatiecoördinatoren van Treant Zorggroep aanwezig bij de tentoonstelling. Zij beantwoorden vragen en delen promotiemateriaal uit. Op 7 november zet het Scheper van 10.00 tot 16.00 uur de deuren open voor het publiek. Ook is iedereen deze dag van harte welkom tijdens de open dag van woonwijkcentra Holdert, Valkenhof en Oostermarke in Emmen én De Paasbergen in Odoorn. Aanleiding is de Open Bedrijvendag Drenthe, een initiatief van Marketing Drenthe en alle Drentse gemeenten.