Inhalatiemedicatie en -technieken bij Longpunt Emmen › Treant Zorggroep

Inhalatiemedicatie en -technieken bij Longpunt Emmen

Geplaatst op: 22 augustus 2016

Ruim 60 tot 70 procent van de longpatiënten neemt de longmedicijnen niet goed of onvoldoende in. Daarom is donderdag 1 september het thema bij Longpunt Emmen ‘’Inhalatiemedicatie; welke inhalatoren zijn er en hoe werken ze?” Tijdens Longpunt krijgen longpatiënten uitleg en kunnen ze oefenen, onder begeleiding van longverpleegkundigen. Ook is er volop gelegenheid ervaringen uit te wisselen.

Longpunt is in ‘t Wapen van Emmen, Schimmerweg 1 in Emmen op donderdag 1 september om 14.00 uur (let op: Longpunt is vanaf nu op de eerste donderdag van de maand). U bent van harte welkom!

Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt. Voor meer informatie kunt bellen met Henk Heuvelink tel. (052) 8371821. Zie ook www.drenthe.longfonds.nl of bekijk het hele programma 2016-2017. Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.

Wie een longziekte heeft krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen?

Voor een antwoord op al deze vragen is er het Longpunt. Een initiatief van het Longfonds (voorheen Astma Fonds), in samenwerking met Treant Zorggroep (locatie Scheper) en ICARE thuiszorg. Iedere maand zijn er themamiddagen waarop patiënten en hun partners actuele informatie en praktische tips krijgen. Afwisselend houden artsen, fysiotherapeuten, psychologen, maatschappelijk werkers e.d. er een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen.