Informatiebijeenkomst over huidkanker op 27 juni › Treant Zorggroep

Informatiebijeenkomst over huidkanker op 27 juni

Geplaatst op: 13 juni 2016

Treant Zorggroep houdt op maandagavond 27 juni een informatiebijeenkomst over huidkanker. Van 19.30 tot 21.30 uur kunnen geïnteresseerden in inloophuis Sigrid’s Garden terecht voor informatie over de risico’s van huidkanker, het beschermen van de huid en het leren controleren van de huid. Want hoe eerder huidkanker wordt ontdekt, hoe groter de kans op genezing.

Huidkanker is een van de meest voorkomende huidziekten in Nederland en tevens de meest voorkomende vorm van kanker. Veel Nederlanders hebben een verhoogde kans op het ontwikkelen van een vorm van huidkanker. De verwachting is dat 1 op de 5 Nederlanders een vorm van huidkanker krijgt in zijn of haar leven.

Tijdens de informatiebijeenkomst wordt er gesproken over de gevaren van de zon en hoe je veilig kunt zonnen. Ook wordt er door middel van een kennisquiz uitgelegd wat goed- en kwaadaardige plekken kunnen zijn op je huid. Diverse medewerkers van de polikliniek dermatologie en de huidtherapeut zijn aanwezig deze avond om eventuele vragen te beantwoorden.

Locatie en aanmelden
Het inloophuis bevindt zich aan de Weerdingerstraat 252C in Emmen. De bijeenkomst start om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Aanmelden kan via e-mail: huidkankeravond@treant.nl of telefoonnummer: 0591 64 86 96 (op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdagochtend). De toegang is gratis.

Treant Zorggroep vindt aandacht voor de preventie van huidkanker belangrijk. Daarom opende ziekenhuislocatie Refaja in Stadskanaal haar deuren van de afdeling Dermatologie tijdens de Nationale Huidkankerdag op 21 mei. Zo werden bezoekers uitgebreid voorzien van informatie en tips over de preventie huidkanker en konden ze een huidcheck laten doen door een dermatoloog.

Gerelateerde specialismen