Informatieavond over zwangerschap en bevalling in Bethesda op 6 september › Treant Zorggroep

Informatieavond over zwangerschap en bevalling in Bethesda op 6 september

Geplaatst op: 4 augustus 2016

De kraamafdeling van ziekenhuislocatie Bethesda in Hoogeveen, onderdeel van Treant Zorggroep, organiseert op dinsdag 6 september een informatieavond; samen met de verloskundigenpraktijken en kraamzorgorganisaties in Zuidwest-Drenthe en GGD Drenthe. Tijdens deze informatieavond krijgen zwangeren en hun partners praktische informatie over belangrijke aspecten tijdens de zwangerschap, over bevallen thuis en in het ziekenhuis en over de kraamtijd.

Tijdens de informatieavond geven een eerstelijns verloskundige, gynaecoloog en ver­pleegkundige gezamenlijk een presentatie over de zwangerschap en beval­ling. Hierin komen onder andere de volgende aspecten aan bod: normale zwangerschap en bevalling, bijzonderheden, ziektebeelden en complicaties tijdens zwangerschap en bevalling, de ‘natuurlijke’ keizersnede en gezinsgerichte zorg. Tot slot vertelt de kraamzorg wat men thuis in de kraamtijd kan verwachten.

Kraammarkt en rondleiding
Na de presentaties is de pauze, gevolgd door een kraammarkt. Hier vinden bezoekers informatie over kraamzorg, borstvoeding, zwangerschapscursussen en andere aan zwangerschap gerelateerde onderwerpen. Tijdens de kraammarkt zijn de sprekers aanwezig waar de bezoekers terecht kunnen met vragen. Ook is er een rondleiding op de verloskamers (indien beschikbaar).

Aanmelden
Deelname aan de avond is gratis. Ook partners zijn van harte welkom. Opgave is noodzakelijk en kan tot en met 5 september door te mailen naar secr.vrouwenkind@treant.nl. Telefonisch aanmelden kan via 0528 28 63 81 (op werkdagen tussen 8.30 en 16.00 uur). Overigens behoort een rondleiding op de verloskamers ook buiten de informatieavond tot de mogelijkheden. Hiervoor kan men ook contact opnemen met genoemd telefoonnummer.

Locatie en tijd
De informatieavond begint om 19.30 uur (zaal open vanaf 19.00 uur) in de grote zaal van Bethesda, routenummer 64, Dr. G.H. Amshoffweg 1 in Hoogeveen. De volgende informatiebijeenkomst is op dinsdag 22 november 2016.