Informatieavond over zwangerschap en bevalling in Bethesda › Treant Zorggroep

Informatieavond over zwangerschap en bevalling in Bethesda

Geplaatst op: 19 januari 2015

De kraamafdeling van ziekenhuislocatie Bethesda organiseert op dinsdag 10 februari een informatieavond; samen met verloskundigenpraktijk Hoogeveen, verloskundigenpraktijk Petit, het verloskundig centrum Meppel en de Wolden, verloskundigenpraktijk Midden-Drenthe en Icare Jeugdgezondheidszorg.

Tijdens deze informatieavond krijgen bezoekers praktische informatie over belangrijke aspecten tijdens  de zwangerschap, bevallen thuis en in het ziekenhuis en de kraamtijd.

Een eerstelijns verloskundige, gynaecoloog en ver­pleeg­­kundige geven gezamenlijk een presentatie over de zwangerschap en beval­ling. Hierin komen onder andere de volgende aspecten aan bod: normale zwangerschap en bevalling, ziektebeelden en complicaties tijdens zwangerschap en bevalling, de ‘natuurlijke’ keizersnede en gezinsgerichte zorg.

Tot slot vertelt de kraamzorg wat men thuis in de kraamtijd kan verwachten.

Kraammarkt en rondleiding
Na de presentaties is de pauze, gevolgd door een kraammarkt. Hier vinden bezoekers informatie over kraamzorg, borstvoeding, zwangerschapscursussen en andere zwangerschapgerelateerde onderwerpen. Tijdens de kraammarkt zijn de sprekers aanwezig waar de bezoekers terecht kunnen met vragen. Ook is er een rondleiding op de verloskamers (indien beschikbaar).

Aanmelden
Deelname aan de avond is gratis. Ook partners zijn van harte welkom. Opgave is noodzakelijk en kan door te mailen naar secr.vrouwenkind@bethesda.nl. Telefonisch aanmelden kan via (0528) 286 381 (werkdagen tussen 8.30 en 16.00 uur). Overigens behoort een rondleiding op de verloskamers ook buiten de informatieavond tot de mogelijkheden. Hiervoor kan men ook contact opnemen met genoemd telefoonnummer.                                          

Locatie en tijd
De informatieavond begint om 19.30 uur (zaal open vanaf 19.00 uur) in de grote zaal van ziekenhuislocatie Bethesda, routenummer 64, dr. G.H. Amshoffweg 1 in Hoogeveen.