Informatieavond over zwangerschap en bevalling › Treant Zorggroep

Informatieavond over zwangerschap en bevalling

Geplaatst op: 25 augustus 2014

De kraamafdeling van Ziekenhuis Bethesda organiseert op dinsdag 9 september een informatieavond, samen met de verloskundigenpraktijk Hoogeveen, verloskundigenpraktijk Petit, het verloskundig centrum Meppel en de Wolden en Icare Jeugd Gezondheidszorg. Tijdens deze informatieavond krijgen bezoekers praktische informatie over belangrijke aspecten van zwangerschap, bevallen in het ziekenhuis en nazorg.

Tijdens de informatieavond geven een eerstelijns verloskundige, gynaecoloog en ver­pleeg­­kundige geven gezamenlijk een presentatie over verschil­lende aspecten van de zwangerschap en beval­ling, waar­onder normale zwangerschap en bevalling, bijzonderheden, ziektebeelden en complicaties tijdens zwangerschap en bevalling, de ‘natuurlijke’ keizersnede en gezinsgerichte zorg. Tot slot vertelt de kraamzorg wat u thuis in de kraamtijd kunt verwachten.

Kraammarkt en rondleiding
Na de presentaties is de pauze, gevolgd door een kraammarkt. Hier vinden bezoekers informatie over kraamzorg, borstvoeding, zwangerschapscursussen en andere zwangerschapsgerelateerde onderwerpen. Ook is er informatie over babymassage en kinderopvang. Tijdens de kraammarkt zijn sprekers aanwezig waar de bezoekers terecht kunnen met vragen. Ook is er een rondleiding op de verloskamers (indien beschikbaar). Overigens behoort een rondleiding op de verloskamers ook buiten de informatieavond tot de mogelijkheden. Voor meer informatie: mail secr.vrouwenkind@bethesda.nl of bel (0528) 286 381.

Aanmelden
Deelname aan de avond is gratis. Ook partners zijn van harte welkom. Opgave is noodzakelijk en kan door te mailen naar secr.vrouwenkind@bethesda.nl. Telefonisch aanmelden kan via (0528) 286 381 (werkdagen tussen 08.30 en 16.00 uur).

Locatie en tijd
De informatieavond begint om 19.30 uur (zaal open vanaf 19.00 uur) in de grote zaal van Ziekenhuis Bethesda, routenummer 64, dr. G.H. Amshoffweg 1 in Hoogeveen.