Informatieavond over vermoeidheid en kanker › Treant Zorggroep

Informatieavond over vermoeidheid en kanker

Geplaatst op: 14 mei 2013

Speciaal voor kankerpatiënten, partners en/of familieleden en andere belangstellenden, organiseert het Toon Hermans Huis Drenthe samen met Ziekenhuis Bethesda op 22 mei een informatieavond over vermoeidheid en kanker.

Veel mensen denken dat je bij kanker rust moet nemen, dat je je krachten moet sparen om de kanker te lijf te kunnen gaan. De laatste tijd wordt hier anders over gedacht: een goede conditie helpt om de behandelingen beter te doorstaan en bevordert het herstel erna. Daarom biedt het revalidatieteam van Ziekenhuis Bethesda een bewegingsprogramma op maat.

Hilde Krans, revalidatiearts, en Ragna van der Giessen, fysiotherapeut, geven tijdens de informatieavond een toelichting op het bewegingsprogramma. Belangrijke onderdelen die hierbij ter sprake komen zijn: vertrouwen in je eigen lichaam, verdelen van energie, omgaan met vermoeidheid, vergroten van de belastbaarheid, adviezen voor werkhervatting en betere kwaliteit van leven. Tijdens de bijeenkomst is er uitgebreid de mogelijkheid om vragen te stellen.

De informatieavond is op woensdag 22 mei van 19.30 tot 21.30 uur. Locatie: Toon Hermans Huis Drenthe, Hoofdstraat 1 in Hoogeveen. Aanmelden kan tot uiterlijk 20 mei via e-mail: activiteiten@toonhermanshuisdrenthe.nl, onder vermelding van informatieavond vermoeidheid en kanker 22 mei, naam en telefoonnummer. Aan de avond zijn geen kosten verbonden.