Informatieavond over donorregistratie gannuleerd › Treant Zorggroep

Informatieavond over donorregistratie gannuleerd

Geplaatst op: 1 oktober 2014

Van 12 tot en met 19 oktober is het de jaarlijkse Donorweek. Tijdens deze week worden mensen gestimuleerd hun keuze – Donor Ja of Nee – vast te leggen in het Donorregister. Het Scheper Ziekenhuis houdt op 13 oktober van 19.30 tot 21.10 uur een informatieavond over donorregistratie. Iedereen is van harte welkom. Ook is er tijdens de Donorweek een informatiestand in de centrale hal van het ziekenhuis.

Vanwege het beperkte aantal aanmeldingen is de informatieavond over donnorregistratie op 13 oktober geannuleerd.

Het vastleggen van een keuze over wel of geen orgaandonatie is belangrijk. Nabestaanden komen daarmee niet voor een – vaak moeilijke - keuze te staan. Tijdens de informatieavond vertellen neuroloog Jur Niewold en transplantatiecoördinator Marieke Koenen over wat hersendood en donatie voor of na overlijden (‘heartbeating of non-heartbeating donatie’) is. Daarna komt ervaringsdeskundige de heer Achterhof aan het woord; hij ontving een hart van een donor. Intensivist Willem van der Hoek licht toe hoe een potentiële donor wordt herkend. Het verschil tussen weefsel- en orgaandonatie legt donatiecoördinator Arjan Kühne uit.

Locatie en aanmelden
Locatie: vergadercentrum Scheper Ziekenhuis, Boermarkeweg 60 in Emmen.
Datum en tijdstip: maandag 13 oktober, aanvang 19.30 uur. Het programma eindigt omstreeks 21.10 uur. Het volledige programma is te vinden op www.scheperziekenhuis.nl. Aanmelden kan vóór 13 oktober via donatiefunctionaris@sze.nl. Deelname is kosteloos.